TIMP LIBER

Vine Freud: Netflix ne pregătește ceva


Vine Freud: Netflix ne pregătește ceva

Eliza Popa | 2020-02-27 00:31

A devenit deja obișnuință creativitatea celor de la Netflix în alegerea “subiectelor” filmelor ori serialelor. Poate tocmai de aceea există atât de mulți fani ai deja celebrei platformei de streaming. Iată că acum Netflix are încă ceva de lansat.

Un serial format din 8 episoade, care se va numi…simplu: „Freud”, începe din martie pe Netflix. Este clar că serialul este plin de dramă și suspans și va dezvălui modul în care Freud a ajuns să realizeze propria teorie a psihanalizei. Potrivit portalului Sinembargo, regizorul Marvin Kren a declarat: „Mi-am dorit să arăt fața mai necunoscută a lui Freud, un om care a căutat întotdeauna balanța între femei, rațiune și instict. Psihanaliza şi conceptele sale, sinele şi supraego-ul nu au venit de nicăieri, ci sunt izvorâte din experienţele unui geniu chinuit, care a fost capabil să descopere multiplele feţe ale fiinţei umane“.

Serialul va începe prin a povesti experienţele trăite de Freud înainte de a deveni „părintele psihanalizei“ (trailerul serialului aici: ).

Sigismund a fost răsfățatul familiei Freud din orașul morav Freiberg (astăzi Pribor - Cehia). Tatăl lui era negustor evreu, căsătorit pentru a treia oară cu Amalia - care a avut opt copii și a trăit până la 95 de ani. Sigi, primul ei născut, a fost favoritul:  doar el dispunea de propria camera, dotată cu veioză pentru a putea citi noaptea; doar lui ii era permis să ia masă de seară separat de restul familiei. Cu toții s-au mutat la Viena, când copilul avea trei ani. Tânărul Freud a absolvit summa cum laude Facultatea de Medicină, dar cu trei ani întârziere, întrucât se lăsase absorbit de cercetările de la Institutul de Fiziologie .Timp de trei ani, a lucrat ca medic la Spitalul General din Viena, iar în 1885 a primit o bursă din partea statului austriac pentru a studia maladiile sistemului nervos la Spitalul Salpetriere din Paris. Sub îndrumarea neurologului Jean Charcot, Freud a învățat să folosească hipnoza pentru tratarea tulburărilor nervoase, inclusiv a isteriei.

Freud va părăsi Viena în 1938, silit fiind  de prigoana nazistă să se refugieze la Londra, unde a și murit un an mai târziu. Restul reprezintă subiecte pentru viitoare filme ori seriale, “personajul” fiind de neegalat…Cau un fapt divers: Freud folosea pentru prima dată termenul de „psihanaliză” abia la vârsta de 39 de ani.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.