TIMP LIBER

Vacanța în vremuri cu coronavirus: Biserici maramureşene sau lucruri BALNEARE?


Vacanța în vremuri cu coronavirus: Biserici maramureşene sau lucruri BALNEARE?

Eliza Popa | 2020-03-02 00:08

Potrivit specialiștilor, tot mai mulți oameni, din diferite părți ale lumii, vor circula mai puțin în vacanțe, preferând "turismul local". Motivul fiind temerile legate de răspândirea coronavirusului. Chiar dacă nu se poate spune că aceasta e o variantă, poate reprezenta o posibilitate…

Specialiștii în domeniul turismului spun că ceea ce se întâmplă acum la nivel mondial este posibil să determine românii să se orienteze către vacanțele în România, pe parcursul acestui an. Pentru românii care vor prefera “turismul local”, există anul acesta unele noutăți. Cum ar fi faptul că bisericile maramureşene au fost introduse în circuitul turistic estival. Este vorba despre bisericile din lemn (dacă nu știați, în Maramureș se află cele mai înalte biserici de lemn din lume), dar şi de cele opt biserici rurale aflate în Patrimoniul UNESCO, care, alături de alte obiective culturale, vor fi mai des vizitate de turişti, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean, Amalia Babici Man.

Parte integrantă a vieţii comunităţii

Maramureşul a reuşit să conserve aceste vechi lăcaşe de cult, să modernizeze şi să reabiliteze drumurile principale şi zonele de parcare din vecinătatea acestora. Bisericile de lemn, majoritatea au o istorie aparte, iar de-a lungul sutelor de ani au fost parte integrantă a vieţii comunităţii.

Turiştii aşteptaţi să ajungă, în această vară, prin Maramureş sunt îndemnaţi să le viziteze ca parte a istoriei locului, dar şi a continuării tradiţiilor. De obicei, turiştii români ori străini care ajung în această zonă a României sunt interesaţi să vadă picturile pe pânză, lemn şi sticlă, dar şi forma arhitectonică deosebită. Bisericile sunt bine puse în evidenţă şi prin locul unde au fost amplasate, dar şi prin faptul că în unele localităţi în vecinătatea acestora n-au mai fost construite locuinţe sau alte clădiri. La modul general vorbind, turismul cultural şi religios aduce aici anual câteva mii de turişti din toate zonele ţării, dar şi turişti străini.

Și pentru cultura prevenției

Pe de altă parte, există o campanie menită și ea să atragă atenția asupra turismului în țară. "România Balneară" este numele celei mai mari campanii de susţinere a industriei de profil și se va desfăşura între 15 martie şi 30 noiembrie. Evenimentul este orgaizat de patronatele turismului balnear, iar secretarul general al organizaţiei, Ioana Mariana, a precizat că proiectul cuprinde două iniţiative: campania de promovare şi un studiu de piaţă al acestui sector, cu scopul de a face cunoscute unui public cât mai larg beneficiile staţiunilor balneare. “Practic noi asta ne propunem cu această iniţiativă, să aducem mai mulţi turişti în staţiunile balneare. În primul şi în primul rând, să comunicăm despre factorii naturali de cură, cu ce ajută. Indiferent dacă vii într-o staţiune balneară pentru tratament sau vii pentru prevenţie, vii pur şi simplu să te simţi mai bine, să te odihneşti. Evident ne adresăm şi oamenilor care sunt bolnavi şi care ar putea să facă un tratament balenear, care este mult mai puţin invaziv şi, totuşi, în acest moment optează pentru alte tratamente din medicina aleopată”, spune Ioana Mariana.

Campania va cuprinde, între altele, un festival de artă şi folk, care va avea loc la Băile Tuşnad. Potrivit Radio România Actualități, ulterior organizatorii îşi propun să organizeze astfel de festivaluri în cât mai multe staţiuni, pentru atragerea tinerilor, dar şi pentru promovarea culturii prevenţiei.Parerea ta...

NEGLIGENT / NEPASATOR
02 Mar 2020

Cred ca in Romania avem mult mai multe cazuri de coronavirus decât știu autoritățile. Sunt probabil foarte multe cazuri nediagnosticate. Romanul din Maramureș a fost in prima faza diagnosticat cu infecție respiratorie inclusiv in Italia. In orice societate sunt oameni care simt și anticipează pandemia și oameni cărora nu le vine sa creadă nici când pandemia coronavirus e la ușa lor. Altfel și de gripa sezoniera se moare... și avem rapoarte de deces cu adevarat pe care nu le mai putem ascunde.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.