TIMP LIBER

LA GOMERA, de Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru OSCAR 2020


LA GOMERA, de Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru OSCAR 2020

Z.P. | 2019-08-26 18:08

„La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020.

Pelicula, cu Vlad Ivanov în rol principal, care a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectată în competiţie, a primit majoritatea voturilor în şedinţa Comitetului de selecţie anuală a filmului românesc pentru participarea la secţiunea „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar acordate de Academia Americane de Film, potrivit News.ro.

Comitetul din acest an, numit prin Hotărâre a Consiliului de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei, a fost format din: Dana Duma (critic de film), Ionuţ Mareş (critic de film), Irina Trocan (critic de film), Iulia Blaga (critic de film), Cristina Corciovescu (critic de film) şi Mihai Chirilov (director artistic TIFF).

Filmele eligibile au fost cele care, potrivit regulamentului premiilor Oscar, au avut sau vor avea premiera între 1 octombrie 2018 şi 30 septembrie 2019 şi ai căror producători şi-au exprimat dorinţa de a participa la această preselecţie. În acest an, comitetul a avut de ales dintre cinci lungmetraje înscrise şi declarate eligibile.

Academia Americană de Film a decis, în aprilie 2019, să schimbe denumirea categoriei „cel mai bun film într-o limbă străină” în „cel mai bun lungmetraj internaţional” (Best International Feature Film), deoarece „reprezintă mai bine această categorie şi promovează o viziune pozitivă şi cuprinzătoare a creaţiei şi artei cinematografice ca experienţă universală”.

„La Gomera” va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 septembrie 2019, fiind distribuit de Ro Image şi 42 KM FILM.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.