TIMP LIBER

E verificată: Lista CADOURILOR pe care românii nu le mai vor


E verificată:  Lista CADOURILOR pe care românii nu le mai vor

Eliza Popa | 2020-02-24 13:10

E perioada în care, vrei nu vrei, faci sau te pregătești să faci cadouri. Nici nu se sfârșește bine cu iubirea de februarie și vine martie cu mărțișoarele, deci se poate spune că suntem veșnic în căutarea cadourilor. Deşi toţi îşi doresc daruri, iată că sunt câteva care au ajuns pe lista neagră.

O treime dintre români vor să ofere cadou o cină și un film, iar aproape un sfert se gândesc să dăruiască articole de parfumerie și cosmetică, potrivit unui studiu recent. Românii mai dăruiesc articole de îmbrăcăminte – 16% și, respectiv, bijuterii și accesorii – 15%. De asemenea, 6% dintre respondenți își pregătesc bagajele, fiind gata de o excursie alături de persoana iubită.

În căutarea cadourilor, 41% dintre români vor alege centrele comerciale tip „mall”, puțin peste o treime optează pentru comenzile online, iar 18% aleg calea supermarket-ului. Ca metodă de plată, mai mult de jumatate au pregătit numerar, 37% preferă cardul, iar 8% plata ramburs, la livrarea cadoului prin curier. Deşi toţi îşi doresc cadouri, sunt însă câteva care au ajuns pe lista neagră.

Fără căni!

Pe primul loc pe lista cadourilor pe care românii nu mai vor să le primească sunt jucăriile din pluş – 30% dintre români au răspuns că ar prefera să nu mai primească astfel de cadouri. Și cănile au fost șterse de pe lista preferințelor de 21% dintre români, și lumânările parfumate - 18%, sau seturile de duș - 17%. Deci toate acestea nu mai “merg” în acest an, ca să știți! O treime au alocat alocat între 5 și 10% din venituri pentru cadourile făcute persoanei iubite, în ziua de 24 februarie, potrivit unui sondaj desfășurat de Provident la nivel național, pe un eșantion de 1.344 de respondenți.

Ca valoare, cei mai mulți români alocă între 51 și 100 de lei – 35%, iar darurile între 101 și 200 de lei sunt preferate de peste un sfert dintre aceștia. Aproximativ 8% dintre respondenți vor da cadouri de peste 301 lei. Pe lângă cei 37% dintre români care sunt pregătiți să aloce 5-10% din veniturile lunare unui cadou de Dragobete (să zicem...), o treime vor plăti maximum 5% din venituri. Mai generoși, 7% dintre respondenți sunt gata să dea peste 20% din venituri pentru un dar potrivit pentru persoana iubită.

Foto: NBC NewsParerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.