TIMP LIBER

De ce s-a „degustat” ciocolată cu CANABIS la un nou show TV


De ce s-a „degustat” ciocolată cu CANABIS la un nou show TV

Roxana Roseti | 2020-01-30 12:15

La prima vedere pare o lovitură de imagine și chiar este. Deja pe net au început să circule fotografii, ori filmulețe cu titulatura „prima ciocolată cu canabis din România”. Despre ce este vorba?

"Ziua sunt preot, noaptea sunt traficant de endorfine!", spune un preot misionar din județul Cluj, în…văzul lumii. Adică, în plin eveniment de lansare, pe 29 ianuarie, în prezența presei, bloggerilor, vloggerilor, presei, etc. a show-lui PRO TV cu antreprenori, Imperiul Leilor (despre a cărui apariție s-a comentat mult în ultima vreme în mass media) . Dinu Criste, părintele misionar, i-a impresionat pe antreprenorii de la Imperiul Leilor cu ideea sa de afacere. De altfel, povestea lui și a altor români vizionari le puteți afla din 12 februarie, la PRO TV. Până atunci…

Producătorii păstrează misterul asupra domeniilor în care afaceriştii participanți la show vor face investiţii, dar au dezvăluit, miercuri, în premieră un personaj prticipant live! Personaj care a făcut deliciul publicului, în negocierea cu antreprenorii. Este vorba tocmai despre Dinu Criste din Sălaj, care vinde ciocolată cu canabis (Dark Canabbis scrie pe unul dintre sortimente). Și ciocolata Dark Amin!...Mulți dintre cei care au văzut live-urile de la eveniment pe net au crezut că omul e actor, dar nici vorbă de așa ceva.

Prezentarea afacerii s-a făcut în direct

Preot misionar (fără parohie) din satul Sâncraiu, județul Cluj, Criste a fost întotdeauna un om întreprinzător. Fiindcă a făcut mereu lucrarea Domnului, aceea de a propovădui Cuvântul Său și fericirea, preotul a hotărât să pună aceeași rețetă și în lucrurile pământești. În trecut a făcut afaceri și în construcții, după ce a atras un credit bancar de un milion de euro.

Acum a deschis un atelier de producție a ciocolatei, după rețete belgiene, chiar în satul Sâncraiu. A vrut de la început să creeze un produs premium, de lux, așa că a introdus în compoziție ingrediente dintre cele mai exclusiviste. Cum este și cannabisul (Cannabis sativa), planta care azi este intens utilizată în scop medicinal în state precum SUA și Canada. Preotul ciocolatier s-a înscris la show pentru a solicita antreprenorilor sprijiin financiar în vederea dezvoltării afacerii sale. Preotul ciocolatier a mizat pe cei 100.000 de euro (bani puși la bătaie în cadrul Imperiului Leilor), pe care voia de multă vreme să-i atragă pentru creșterea notorietății produsului său și pentru creșterea capacității de producție.

Timp pentru cele sfinte, timp pentru business

„Estimăm, odată cu creșterea notorietății, și creșterea volumelor de vânzare”, a spus preotul Dinu Criste în fața celor 5 antreprenori de la Imperiul Leilor, prezentarea afacerii sale fiind live, după cum am spus. Pe lângă întrebările legate de cum vede el dezvoltarea afacerii sale și perioada de amortizare a investițiilor, părintele a fost provocat să dezvăluie cum va putea împăca cele două joburi ale sale, slujirea lui Dumnezeu și dezvoltarea afacerii sale.

„Fiind un preot misionar, nearondat unei parohii, găsesc timp pentru afacere. Într-adevăr, nu lucrez 48 de ore din 24, dar lucrez șapte zile din șapte”, a spus Dinu Criste. Patru dintre cei 5 investitori de la Imperiul Leilor nu au fost convinși de viitorul afacerii sale și s-au retras. Unul singur a decis să riște și să-i acorde încrederea sa. „Mă uit la produs, și mi-a plăcut la gust, mă uit la plan, și planul tău e simplu, dar n-am auzit de niciun plan de vânzare serios. Dar mă uit foarte mult și la om și văd că avem foarte multe valori comune”, i-a spus antreprenorul Cristian Onețiu (unul din Leii show-ului)  înainte de a-i cere o cotă de 40% din afacerea cu ciocolată.

N-a cedat

Preotul ciocolatier n-a cedat, considerând că 40% este o cotă prea mare. Însă, a fost dispus să renunțe la 25% din profit în schimbul investiției de 100.000 de euro. Cristian Onețiu  a bătut palma cu preotul ciocolatier, însă a cerut ca marile decizii de business să fie luate împreună cu el. Mai mult, pentru creșterea notorietății ciocolatei, Cristian Onețiu s-a înțeles cu alți doi investitori de la Imperiul Leilor (Mohammad Murad și Dragoș Petrescu) să găzduiască evenimente de promovare a produselor.

Cum va decurge „spectacolul antreprenorial

Oamenii de afaceri au sarcina deloc ușoară de a-i convinge pe investitori cu planuri și cifre de afaceri bine documentate, dar în același timp vor trebui să poată gestiona discuția cu aceștia, să răspundă provocărilor care le vor fi aduse și să demonstreze că sunt suficient de pregătiți pentru a pune în practică planul de business. Cum orice investiție presupune și riscuri, investitorii vor analiza proiectele propuse din toate punctele de vedere și vor decide care sunt ideile de business din Imperiul Leilor cu potențial de dezvoltare. 

Investitorii, respetiv leii sunt: Cristian Onețiu -  conduce Life Care Corp&BioLogistic, Dragoș Petrescu - președintele grupului City Grill, Daniela Marișcu - CEO și acționar Aqua Azur, Mohammad Murad - conduce Phoenicia Hotels și Monica Cadogan - CEO Vivre. Cum îi vor ajuta și pe alții să reușească în afaceri, rămâne de văzut...Imperiul Leilor este un format de televiziune care duce tensiunea la un nivel extrem de ridicat și este produs în peste 30 de țări: Statele Unite ale Americii, Germania, Spania, Portugalia, Japonia, Australia sau Israel, ajungând astfel pe toate continentele. Formatul îi pune pe oamenii de afaceri de succes să descopere o idee bună de afaceri, să simtă potențialul ei și să lupte ca niște lei ca să câștige supremația asupra propunerii respective. Dar nu puțini vor fi cei care vor pleca acasă fără a obține finanțarea dorită. După cum a spus, printre altele, Cristian Onețiu în cadrul evenimentului de lansare de miercuri “Dacă nu o să îi ajutăm, publicul o să ne bată obrazul. Dar, dacă voi ați avea 100.000 de euro, i-ați da așa de repede?!?”.


Mai multe imagini:
Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.