TIMP LIBER

Ce vor putea face COPIII la Palatul Pinacotecii din București


Ce vor putea face COPIII la Palatul Pinacotecii din București

Roxana Roseti | 2020-03-04 14:36

Este o clădire emblematică pentru strada Lipscani din Capitală, o clădire care a fost construită între anii 1882-1889: Palatul Pinacotecii. Iată că în acest loc, atât cei mici, cât și cei mari se vor bucura de artă într-un mod aparte.

Ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură…Art Safari Kids, programul educațional al  Pavilionului de Artă București - Art Safari, invită copiii să se bucure de artă pe înțelesul lor și să-i descopere pe marii pictori români. În perioada 15-24 mai, micii artiști cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să admire creațiile marilor pictori români Gheorghe Petrașcu și Sabin Bălașa. De asemenea, se vor bucura de instalații de artă interactive și vor putea să-și dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere. Totul în cadrul celei de-a  7-a ediții Art Safari, eveniment aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO, care se va desfășura în Palatul Pinacotecii din centrul istoric al Capitalei.

Pe un traseu redesenat pentru cei mici

„Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, ateliere de bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramică, toate activitățile fiind adaptate în funcție de vârsta copiilor. Pe lângă atelierele de creație, copiii vor beneficia și de tururi ghidate gratuite în cadrul Art Safari, pe un traseu redesenat pentru ei. Art Safari Kids este o componentă vitală în cadrul Art Safari București – creștem aici viitoare generații iubitoare de artă. Ne bucurăm că reușim să le captăm atenția – de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulți, iar Pavilionul de artă București a oferit tururi ghidate unui număr de peste 7.000 de copii”, spune Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București - Art Safari.

10 zile pline de artă în centrul istoric al Capitalei

Palatul Pinacotecii, în care va avea loc Art Safari, este emblematic pentru strada Lipscani, fiind  construit între anii 1882-1889. Colecția Pinacotecii Bucureștiului însumează peste 2500 de lucrări de pictură românească, 402 lucrări de sculptură și peste 2000 de lucrări de grafică.

Anul acesta, Art Safari București va oferi în premieră națională o expoziție Guerrilla Girls (SUA), grup celebru a cărui artă a făcut înconjurul lumii. Printre noutăți se numără și o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru în anii '80-'90, care a fascinat audiența cu nuanțele de albastru și personajele de basm. Pavilionul Muzeal invită publicul să redescopere opera lui Gheorghe Petrașcu, unul dintre cei mai importanți maeștri ai artei românești de început de secol XX, iar Pavilionul Central va fi dedicat Școlii de la București - artei contemporane din Capitală, începând cu anii '90.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.