SPORT

Un nou DERAPAJ RASIST marca Gigi Becali. La Bancu a sărit toată lumea în sus, acum CNCD se mai autosesizează?


Un nou DERAPAJ RASIST marca Gigi Becali. La Bancu a sărit toată lumea în sus, acum CNCD se mai autosesizează?

Z.P. | 2019-10-04 14:07

Patronul FCSB, Gigi Becali, a anunţat, vineri, că doreşte să transfere în iarnă doi jucători de la Gaz Metan Mediaş, pe mijlocaşii Dumitru Cardoso şi pe Boubacar Fofana, pe ultimul neştiind cum îl cheamă, doar caracterizându-l ca fiind "de de culoare neagră". Suntem curioşi dacă în urma cestor declaraţii Consiliul Naţional pentru Combatere a Discriminării se autosesizază, ca în cazul Nicuşor Bancu, în cazul de rasism la adresa lui Bradley de Nooijer.

"E posibil să luăm un atacant în iarnă, dacă se prezintă aşa Gnohere şi dacă Tănase nu dă randament acolo. Asta este singura noastră problemă, atacantul. Singurul care îmi place şi regret că nu l-am luat este Omrani. Cred că o să îl iau pe Dumitru, dar nu este atacant. Mie îmi place celălalt de la Gaz Metan, care nu e atacant. Mijlocaş... Mijlocaşul ăla înalt, nu ştiu cum îl cheamă, e de culoare neagră. Fofana. Mie îmi place, e fotbalist adevărat, ţine mingea la picior, nu are nicio teamă, nu pierde mingi. Mie îmi plac jucătorii care nu pierd mingi. Trebuie să-l luăm (n.r. - pe Cardoso), că ăla e român, normal că trebuie să-l luăm. Am pus ochii pe el, dar şi Fofana îmi place. O să vedem ce-o vrea Domnul", a declarat Becali, la Pro X.

Nicolao Dumitru Cardoso, în vârstă de 27 ani, are dublă cetăţenie, italiană şi română, şi a semnat în vară un contract pe două sezoane cu Gaz Metan mediaş. El s-a născut în Suedia, iar tatăl său este un român care s-a stabilit ulterior în Italia. Nicolao Dumitru Cardoso a semnat cu Napoli la doar 18 ani şi a evoluat la mai multe echipe din Italia, Anglia şi Spania, dar şi la naţionalele de tineret ale Italiei sub 19 şi sub 20 ani. 

La rândul său, Boubacar Fofana, în vârstă de 29 d eani, din Guineea, a venit la Mediaş în vara anului 2018, după ce a jucat la Moreirense, în Portugalia. Contractul său expiră al finalul sezonului.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.