SPORT

Pregătire inedită în vreme de pandemie


Pregătire inedită în vreme de pandemie

Z.P. | 2020-03-23 16:05

Trei dintre cei mai buni atleți români ai momentului nu renunță la antrenamente nici în această perioadă. În timp ce lumea sportului a luat o pauză forțată din cauza pandemiei de Coronavirus care a lovit întreaga planetă, Alin Firfirică, Alina Rotaru (foto sus) și Bianca Ghelber își văd în continuare cum pot de pregătire.

Primii doi sunt calificați deja la Olimpiada de la Tokyo şi nu vor să își piardă forma în care se află, în timp ce Bianca Ghelber trage tare să își facă baremul olimpic.

A trasformat curtea socrilor în sală de forță

Cele două atlete au ales metode inedite de pregătire. Aflată la Bacău, Bianca a trasformat curtea socrilor în sală de forță, în timp ce Alina, care este în  cantonament în Stuttgart, își face exercițiile de forță în magazinul antrenorului ei.


Pregătire inedită în vreme de pandemie

“Vreau să ajung la Olimpiada de la Tokyo, ar fi a treia din cariera mea! Pentru asta mă pregătesc, pentru asta fac sacrificii. Am imporvizat în curtea socrilor mei o sală de forță și ma antrenez, o zi forță, o zi merg la stadion să fac aruncări” - Bianca Ghelber, triplă campioană mondială de juniori în proba de aruncare a ciocanului.

“Sunt vremuri grele prin care trecem, dar nu renunțăm la visul nostru! Ne antrenăm în orice situație! Ne-am adaptat, am ales să fac  forță în magazinul antrenorului meu, iar săriturile și alergările și alte exerciții le facem în pădure sau pe trepte ” - Alina Rotaru, medaliată cu argint în proba de săritură în lungime la Jocurile Olimpice de Tineret din 2010.


Pregătire inedită în vreme de pandemie

Firfirică nu ştie ce va face în continuare

În această săptămână, Alin Firfirică s-a antrenat la baza de la Snagov, dar în zilele următoare baza se va închide.

„Am stat la Snagov în ultimele șapte zile, m-am antrenat normal, dar de săptămâna viitoare baza se va închide, vedem ce voi face. E o situație dificilă pentru toată lumea” - Alin Firfirică, campion mondial la aruncarea discului la Jocurile Militare.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.