SPORT

NEGOIȚĂ anunță că vinde pachetul majoritar de la DINAMO pe un LEU. În Groapă bate vântul a FALIMENT


NEGOIȚĂ anunță că vinde pachetul majoritar de la DINAMO pe un LEU. În Groapă bate vântul a FALIMENT

Z.P. | 2019-10-29 14:09

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat, marţi, că doreşte să cedeze 51 la sută din acţiunile societăţii cu o sumă simbolică - un leu. Totuşi, Negoiță îl avertizează pe viitorul investitor, dacă va exista vreunul până la urmă, că este obligat să investească imediat în echipă 500.000 de euro, datorilile curente către jucători şi furnizori.

"Am luat clubul Dinamo ca şi în faliment şi l-am ţinut în viaţă singur în aceşti ani. Din păcate nu am reuşit performanţe fotbalistice notabile, poate şi pentru că atunci când l-am luat m-a costat destul de mult şi ulterior cu datorii şi ca să-l aduc pe linia de plutire... Cu acele resurse, dacă nu le blocam la început, aş fi putut să plusez pe partea fotbalistică şi sunt convins că şi perfomanţele fotbalistice erau altele. Am decis ireversibil de doi ani să ies din fotbal. Am avut negocieri cu reprezentanţi greci, arabi, chinezi şi români. Am încercat să vând acest club şi de a găsi o soluţie, pe cineva care să facă mult mai mult decât am făcut eu. Marea majoritate a dat înapoi pentru că nu avem casa noastră, nu avem un stadion. Am promis acum câteva luni că într-o lună, într-un fel sau altul voi ceda acţiunile clubului. Am avut discuţii cu domnul Florică şi dânsul mi-a povestit de fonduri din Anglia, Dubai şi un proiect foarte ambiţios, cu cinci milioane pe an investiţi, am tot sperat că lucrurile sunt serioase, chiar dacă majoritatea îmi spunea că nu e cazul să am încerdere. Am fost de acord cu toate propunerile, chiar dacă s-a plecat de sus şi a ajuns către zero, numai în ideea că e o soluţie serioasă. Dar mi-am dat seama că au fost doar poveşti şi dorinţă de publicitate. Mi-am dat seama că e o gogoaşă umflată. Cu Claudiu Florică s-a plecat de la 5 milioane, apoi a scăzut la 3, la două, la unu şi apoi gratis, numai în ideea să vină cu un proiect. Când s-a ajuns la un leu, a dispărut în ceaţă. Am spus că trebuie ca cei care vin să nu aibă o povară a cumpărării şi banii să-i investească în club şi în performanţă. Decizia mea este ca pachetul de 51 la sută îl vând pe un leu. Cei care vin sunt obligaţi, asta e condiţia, să aducă 500.000 de euro în societate ca să aducă datoriile scadente, salarii, furnizori. Acesta este decizia mea, voi fi destul de flexibil şi cooperant în ideea că vreau să predau ştafeta cuiva care să ducă mai departe acest club. Pot renunţa şi la acel leu, dar a spus cineva că nu e bine să iei lucruri gratis", a declarat Negoiţă într-o conferinţă de presă, care a mai adăugat că datoriile totale ale clubului sunt de 1,8 milioane de euro şi doar o parte dintre ele sunt scadente.

Practic, Negoiţă vinde baza de antrenament de la Săftica, care este dotată cu două terenuri de iarbă, unul sintetic, spaţii de cazare, restaurant, sală de fitness, plus parcul auto, mijloace fixe şi alte echipamente, evaluate la 3,5 milioane de euro. La această sumă se adăugă lotul de jucători, mulți dintre ei având o cotă destul de bună.

Ionuț Negoiță speră să vândă în maximum o lună de zile pachetul majoritar de la Dinamo, altfel, spune el, "lucrurile devin periculoase".

"Dacă nu vine nimeni să preia, fiindcă nu e vorba de bani, e vorba de responsabilități, acum este momentul adevărului. Sunt foarte mulți care vorbesc, își dau cu părerea, avem legende dinamoviste care au bani, iar ideal ar fi să preia ei clubul, sau oameni cu mulți bani care sunt dinamoviști. Putem scoate toate hârtiile, să vedeți, să lămurim. Dacă nu se găsește nimeni, va fi foarte grav. Se primește ce se dă. Nu vreau să mă gândesc la ceva atât de negru, îmi doream să recuperez măcar o parte, am ajuns la un leu, pot renunța și la ăla. Un leu este o sumă simbolică. N-are vreo legătură cu realitatea, asta spuneam mai devreme, foarte multe minciuni și invenții. Verificați lucrurile, vorbiți, întotdeauna am fost deschiși. Dacă nu se face ceva într-o lună de zile, lucrurile devin periculoase", a mai afirmat Negoiță.

"Știți că este o anomalie ce se întâmplă în România? Știți că Atletico Madrid era în Liga a 2-a și s-au vândut număr record de abonamente? De ce mergeți pe ideea că există doar varianta, să nu dau nume, că suntem buricul pâmântului, că suntem și patroni, și antrenori, și de toate. Dacă fiecare suporter ar aduce 50 de lei pe lună, sau 20 de lei pe lună, dacă ar renunța la două pachete de țigări, ar ajuta clubul, nu ar mai fi acest club un cal de bătaie. Poate că suporterul dinamovist face o platformă, se transformă în socios, suntem în discuții și cu PCH și poate aceste asociații pot colecta online niște bani, se poate aduna o sumă frumoasă.Poate lucrurile ar putea merge mai departe. Trebuie să aveți voi mereu ceva de zis? Negoiță a salvat, de ce a salvat, de ce a făcut, dacă a făcut? Eu nu vreau să mai fac asta, de unde până unde? Este clubul meu sau cum? Nu înțeleg. De unde mentaitatea asta? Fotbalul nu e oentru mine, nu mai vin pe stadion de doi ani, sunt mereu înjurat, fotbalul e pentru cei mulți, pentru suporteri. Cine să țină în viață Dinamo? Normal că dinamoviștii, e clubul lor. Acum e momentul. Nu aș dramatiza, luna septembrie a fost scadentă pe 15 octombrie. De două săptămâni este întârziat salariul, ok. O parte din salariile lunii august sunt neplătite. Vă promit eu că se plătesc până vineri. Este ceva în neregulă, suntem suporteri ai lui Dinamo doar pentru comentat, pentru înjurat, am toată deschiderea, nu văd de unde drama", a mai sunat discursul lui Ionuț Negoiță.

Ionuț Negoiţă a devenit acţionar a Dinamo în urmă cu 7 ani şi majoritar în martie 2014. El deţine 93% dintre acţiunile clubului. Ceilalţi acţionari sunt, cu aproximativ 6%, AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea, care deţine marca şi palmaresul, şi Cornel Dinu, cu mai puţin de 1%.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.