SPORT

Medalie de ARGINT pentru România la Campionatele Mondiale de canotaj


Medalie de ARGINT pentru România la Campionatele Mondiale de canotaj

E.Ş. | 2019-08-31 20:53

România a urcat pe podium sâmbătă, 31 august, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz. Echipajul de patru rame fără cârmaci, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut medalia de argint.

Aurul a fost câştigat de echipa din Polonia, cu şase minute, nouă secunde şi 860 de miimi, în timp ce tricolorii au fost cronometraţi cu 6:11.410. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Marea Britanie, cu 6:11.760.

Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, a ocupat locul 4 în finala A, după Noua Zeelandă, Olanda şi Marea Britanie. Româncele au obţinut însă, calificarea la Jocurile Olimpice.

Barca de dublu rame feminin, cu Amalia Bereş şi Cristina Popescu, a trecut prima linia de sosire în finala B, obţinând calificarea la Jocurile Olimpice, iar barca de dublu rame masculin, cu Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, a câştigat şi ea biletul la Jocurile Olimpice.

Românii, care au ratat, vineri, 30 august, calificarea la fotofiniş, au ocupat locul patru în finala B, poziţie care le-a asigurat prezenţa la competiţia olimpică de anul viitor.

România are şapte bărci calificate la Jocurile Olimpice din 2020.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.