SPORT

Mari personalităţi sportive din România participă la turneului Rapid&Blitz Chess


Mari personalităţi sportive din România participă la turneului Rapid&Blitz Chess

Z.P. | 2019-11-04 16:08

Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Marius Urzică şi Virgil Stănescu se numără printre personalităţile lumii sportului din România, care, alături de legendarul jucător de tenis Boris Becker, vor face prima mutare la partidele programate în cadrul turneului Rapid&Blitz Chess (6-10 noiembrie). Etapa a şasea a circuitului mondial Grand Chess Tour are loc la Stejarii Country Club din Capitală, scrie Agerpres.

Turneul de la Bucureşti, cu premii în valoare de 150.000 dolari, strânge la start zece dintre cei mai buni şahişti din lume la şah rapid şi şah blitz, în frunte cu americanul Fabiano Caruana, numărul doi mondial după norvegianul Magnus Carlsen, care şi-a asigurat deja prezenţa la finala Grand Chess Tour de la Londra, ce începe pe 2 decembrie. Pe lângă premii, miza participanţilor este de a strânge punctele necesare calificării la finala din Anglia.

Ceilalţi participanţi sunt Levon Aronian (Armenia), câştigător al Campionatului Mondial de şah în 2017, Wesley So (SUA), campion al SUA în 2017, Serghei Karjakin (Rusia), vicecampion mondial în 2016, care deţine recordul pentru cel mai tânăr câştigător al titlului de Mare Maestru, la vârsta de 12 ani, Şahriar Mamediarov (Azerbaidjan), locul 2 în Turneul Candidaţilor din 2018, care desemnează challengerul la titlul mondial, Anish Giri (Olanda), Viswanathan Anand (India), ex-campion mondial (2002-2002, 2007-2013), Vladislav Artemiev (Rusia), Le Quang Liem (Vietnam) şi Anton Korobov (Ucraina).

Între 6 şi 8 noiembrie, începând cu ora 15:00, au loc partidele din turneul de şah rapid, iar pe 9 şi 10 noiembrie se dispută meciurile din turneul de şah blitz, începând tot cu ora 15:00.

Cu prilejul acestui turneu se va desfăşura simultan şi prima ediţie SuperChess Cup, competiţie adresată celor mai buni jucători români. Cei zece şahişti se vor întrece de-a lungul celor 9 runde de şah-rapid şi 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu naţional însumează 15.000 dolari.

Turneul Rapid & Blitz Chess poate fi urmărit integral live pe site-ul: www.grandchesstour.org.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.