SPORT

DOLIU în fotbal: Un mare antrenor francez s-a stins din viață


DOLIU în fotbal: Un mare antrenor francez s-a stins din viață

E.Ş. | 2020-03-26 18:33

Fotbalul din Franţa este în doliu după ce Michel Hidalgo a murit. Presa din Hexagon a anunţat joi vestea că fostul selecţioner al selecţionei “Les Blues” s-a stins din viaţă la 87 de ani.

Michel Hidalgo a murit la 87 de ani după o lungă suferinţă, aşa cum notează jurnaliştii francezi. Între 1976 şi 1984 a pregătit naţionala Franţei, alături de care a câştigat Campionatul European în 1984.

În plus, naţionala Franţei s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial din 1982, când Polonia a învins selecţionata “Les Blues” în finala mică, scor 3-2.

După ce a cucerit trofeul la Campionatul European din 1984, Michel Hidalgo i-a lăsat locul lui Henri Michel. Fostul selecţioner a ocupat postul de director tehnic al Federaţiei Franceze de Fotbal în perioada 1982-1986.

Între 1986 şi 1991, Michel Hidalgo a fost directorul sportiv al lui Olympique Marseille. După ce a plecat de la Marseille, fostul selecţioner al Franţei a fost analist pentru emisiunea “Demain, c’est foot” a postului TMC Monte Carlo.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.