SPORT

Cluburile sportive, puse în gardă: Ministrul Sportului anunță în ce condiții se vor putea relua antrenamentele


Cluburile sportive, puse în gardă: Ministrul Sportului anunță în ce condiții se vor putea relua antrenamentele

Z.P. | 2020-05-05 13:00

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat astăzi în ce condiții vor putea relua pregătirile cluburile sportive.

„După 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, foarte ușor de înțeles. E vorba de distanțarea între persoane și despre norme de igienă. Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate și trebuie să ținem cont de evoluția ei. Nu vom vorbi azi despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide”, a declarat ministrul Sportului.

Potrivit lui Ionuț Stroe, sportivii vor sta într-un regim închis și-și vor desfășura activitatea controlat. „Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID-19”, a adăugat Ionuț Stroe.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.