SPORT

BILETE pentru EURO 2020: de unde poți cumpăra și cât costă


BILETE pentru EURO 2020: de unde poți cumpăra și cât costă

Z.P. | 2019-11-30 15:50

Un milion de bilete pentru suporterii echipelor calificate la EURO 2020 vor fi scoase la vânzare în decembrie. Va fi disponibilă şi o cotă de bilete pentru publicul general, informează frf.ro, citată de NEWS.ro. Ediţia aniversară UEFA EURO 2020 este cel mai mare Campionat European UEFA organizat vreodată, 3 milioane de bilete aflându-se la dispoziţie, 82% dintre ele disponibile pentru toţi suporterii.

Suporterii celor 20 de echipe naţionale deja calificate la UEFA EURO 2020 vor avea ocazia să solicite bilete, pentru a urmări jocurile echipelor lor din cadrul turneului final, începând din 4 decembrie 2019, ora 14:00 (ora Europei Centrale), adică 15:00 (ora României), procesul urmând să se desfăşoare exclusiv prin intermediul .

Procesul durează până pe 18 decembrie 2019, ora 14:00 (ora Europei Centrale), adică 15:00 (ora României).

Suporterii celor patru echipe care se vor califica în urma play-off-urilor, inclusiv cei din România, dacă tricolorii vor obţine prezenţa la EURO, vor putea aplica la scurt timp după disputarea respectivelor meciuri, programate pe 26 şi 31 martie 2020.

Mai mult de jumătate dintre aceste bilete se vor afla, la toate jocurile, în categoria de preţ cea mai accesibilă, preţurile minime pentru meciurile din faza grupelor fiind 30 de EURO (pentru Baku, Bucureşti şi Budapesta) şi, respectiv, 50 de EURO (în cazul celorlalte oraşe-gazdă).

Actuala fază de vânzare a biletelor succede vânzării biletelor destinate publicului general, din vara anului 2019, operaţiune care s-a bucurat de un imens succes, ţinându-se cont de faptul că nu mai puţin de 19,3 milioane de solicitări pentru cele 1,5 milioane de bilete disponibile la acea vreme pentru publicul general au fost înregistrate între 12 iunie şi 12 iulie 2019.

În cazul tuturor meciurilor care se confruntă cu situaţia excedentului cererii comparativ cu nivelul ofertei, biletele vor fi alocate în concordanţă cu procesul şi strategia stabilite de fiecare asociaţie participantă la EURO. Toţi solicitanţii de bilete vor fi notificaţi cu privire la deznodământul demersului lor până la sfârşitul lui ianuarie 2020.

Ca o continuare a strategiei de ticketing UEFA EURO 2020 “Fans First”, lansată în mai 2019, suporterii echipelor calificate vor putea aplica pentru acest tip de bilete în perspectiva semifinalelor şi finalei, preţurile biletelor fiind de 85 de EURO şi, respectiv, de 95 de EURO. Biletele tip “Fans First” vor fi vândute ca bilete condiţionale, suporterilor urmând să li se ramburseze, aşa cum e şi cazul biletelor menţionate mai sus, contravaloarea biletelor achiziţionate, în cazul că echipa lor va fi eliminată înaintea semifinalelor sau finalei.

Suporterii care nu vor îndeplini criteriile stabilite de asociaţiile naţionale participante sau care nu vor urmări o anumită echipă sunt din nou încurajaţi să aplice prin intermediul loteriei publice de pe site-ul , unde următoarea tranşă de bilete va fi disponibilă începând din 4 decembrie 2019, ora 14:00 (ora Europei Centrale), adică 15:00 (ora României).

În semn de recunoaştere a preţioasei contribuţii pe care suporterii o aduc la dezvoltarea fotbalului şi ca o continuare a programului “Fans First”, lansat în mai 2019, solicitanţii de bilete, care nu şi-au văzut demersul încununat de succes, vor fi invitaţi ulterior (având la bază poziţionarea lor în ierarhia loteriei) să achiziţioneze biletele rămase la dispoziţie ca urmare a plăţilor neefectuate sau a returnării de bilete.

Biletele speciale, destinate persoanelor care au nevoie de locuri uşor accesibile, ca şi utilizatorilor de scaune cu rotile, vor fi vândute la un preţ identic celui de Categoria a 3-a (cea mai ieftină categorie), indiferent de poziţionarea locului.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.