SPECIAL

STUDIU. România este cea mai periculoasă țară din UE pentru pietoni și bicicliști


STUDIU. România este cea mai periculoasă țară din UE pentru pietoni și bicicliști

Z.P. | 2019-08-20 15:17

Un studiu Eurostat relevă că în Europa rata deceselor în rândul pietonilor în accidente de trafic rutier este cea mai ridicată în România, unde se înregistrează 37 de decese la un milion de locuitori.

Numărul de decese înregistrate în accidentele de circulaţie rutieră în UE a fost estimat la aproximativ 25.000 în 2017, ceea ce înseamnă că au avut loc 50 de accidente mortale la un milion de locuitori, scrie Mediafax.

Numărul anual de decese pe drumurile UE a fost de aproximativ 25.000 din 2013 până în prezent. Numărul se află în scădere faţă de cele 43 de mii de accidente mortale înregistrate în 2007.

Decesele în accidente auto au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere fatale în 2017, urmate de decesele în cazul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%).

În statele membre ale UE, Bulgaria ocupă cel mai mare loc în categoria autoturismelor cu 64 de decese la un milion de locuitori (potrivit datelor din 2016), la polul opus se află Malta cu 11 decese.Parerea ta...

GALA GALACTION
21 Aug 2019

Romania este pe primul loc in lume privind numarul de ziaristi prosti si analfabetiIn top se afla ziarul PUTEREA cu articole ambigue si fara sens Iata ca exemplu acest articolas aiurit
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.