SPECIAL

STUDIU. Câte ore pe zi se uită românul la televizor?


STUDIU. Câte ore pe zi se uită românul la televizor?

Z.P. | 2019-10-11 14:14

Un român vizionează, în medie, peste trei ore pe zi conţinut TV pe canale clasice - la televizor, se arată într-un studiul SES Astra România, intitulat "Raport privind consumul de TV şi video 2019", făcut de Mercury Research.

Astfel, tinerii cu vârste între 18 şi 34 de ani petrec cu o oră mai puţin timp la TV decât cei de peste 55 ani), respectiv 2,9 ore faţă de 3,9 ore, în medie, în timpul săptămânii, scrie Agerpres.

În urma centralizării răspunsurilor a reieşit faptul că timpul de vizionare al programelor TV continuă să fie la un nivel ridicat: în 2019, în medie un român se uită la televizor timp de 3,3 ore în timpul săptămânii, iar în week-end timpul petrecut în faţa televizorului creşte la 3,7 ore. În acelaşi context, televiziunea convenţională este liderul timpului de vizionare.

Totodată, 36% dintre respondenţi au precizat că şi-ar schimba furnizorul de servicii TV pentru o ofertă mai bună de canale HD şi Ultra HD.

Pro TV, preferatul românilor

La întrebarea dacă ar eşua pe insulă pustie şi ar avea acces la un singur canal TV, ce post ar alege, 27% dintre români au menţionat ProTV. La distanţă mare de prima opţiune se află Antena 1 - cu 9% dintre preferinţe, Kanal D (8%), TVR 1 (5%) şi HBO (4%).

Studiul privind consumul de TV şi video în 2019 a fost realizat de Mercury Research pentru SES România în iunie 2019, pe un eşantion reprezentativ naţional de 401 de persoane. Respondenţii sunt persoane de peste 18 ani, care utilizează servicii de televiziune prin cablu, satelit sau IPTV. Datele au fost colectate prin interviuri telefonice asistate de computer, între 10 şi 21 iunie.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.