SPECIAL

"STEJARUL prieteniei" plantat de Donald Trump și Emmanuel Macron S-A USCAT / Ce simboliza stejarul


"STEJARUL prieteniei" plantat de Donald Trump și Emmanuel Macron S-A USCAT / Ce simboliza stejarul

Z.P. | 2019-06-10 16:52

Stejarul pe care i l-a oferit președintele francez Emmanuel Macron omologului său american Donald Trump în timpul unei vizite la Casa Albă din 2018, simbol al prieteniei dintre cei doi, s-a uscat în timp ce era păstrat în carantină, relatează publicația Le Figaro, informează Mediafax.

Stejarul a fost plantat de cei doi în curtea Casei Albe, dar a fost scos ulterior pentru a fi pus în carantină, procedură prin care trec toate organismele vii importate în Statele Unite. „Acum 100 de ani, soldații americani au luptat în Franța, în Belleau, pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (cadoul meu pentru Donald Trump) va fi o amintire a vizitei mele la Casa Albă și a legăturii dintre noi”, a transmis Emmanuel Macron în aprilie 2018, în timpul vizitei în SUA.

Stejarul ar fi trebuit replantat după perioada de carantină, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece stejarul s-a uscat. Arborele provenea dintr-o pădure din nordul Franței, în care au murit peste 2.000 de soldați americani în timpul războiului.

Emmanuel Macron şi Donald Trump se întâlneau pentru a marca 75 de ani de la Debarcarea aliată în Normandia, unde au depus eforturi să treacă în surdină numeroase dezacorduri, de la Iran şi până la comerţ, care le-au afectat relaţiile în ultimul an.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.