SPECIAL

Românul Cornel FERUȚĂ, numit DIRECTOR GENERAL interimar al AIEA - Agenția Internațională pentru Energie Atomică


Românul Cornel FERUȚĂ, numit DIRECTOR GENERAL interimar al AIEA - Agenția Internațională pentru Energie Atomică

Z.P. | 2019-07-25 14:52

Românul Cornel Feruţă a fost desemnat ca director general interimar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Această numire ar putea dura până când statele membre se vor pune de acord asupra succesorului lui Yukiya Amano, decedat recent, scrie Agerpres.

"Consiliul Guvernatorilor a decis să-l desemneze pe dl Cornel Feruţă director general interimar, până când un director general îşi va asuma funcţia", a precizat instituția.

AIEA a anunţat la înjceputul acestei săptămâni că japonezul Yukiya Amano a încetat din viaţă. Evenimentul nefericit a lăsat astfel agenţia ONU fără conducere. Și asta într-un moment de amplificare a tensiunilor între Iran şi Occident după decizia Washingtonului de anul trecut de a se retrage din acordul nuclear din 2015 care a limitat programul nuclear al Teheranului în schimbul unei relaxări a sancţiunilor.

CV Cornel Feruță

Cornel Feruță era coordonator-șef al AIEA, fostul șef de cabinet al lui Yukiya Amano. Este diplomat de carieră cu o activitate de peste 20 de ani în Ministerului Afacerilor Externe. Conform site-ului MAE, experienţa sa în cadrul serviciului diplomatic național include funcții de execuție și conducere în direcțiile OSCE, Balcanii de Vest, exercitarea funcțiilor de director de Cabinet al ministrului afacerilor externe, director general pentru afaceri politice. A deținut funcția de Reprezentant Permanent al României la Organizațiile Internaționale de la Viena în perioada 2007-2012. De asemenea, experiența internaţională a diplomatului român include funcțiile de vice-președinte al Consiliului Guvernatorilor AIEA (2008-2010), președinte al celei de-a 55-a Conferințe Generale a AIEA (2011) și președinte al celui de-al doilea Comitet Pregătitor al Conferinței de Revizuire a Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (2013).Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.