SPECIAL

PRO TV, cumpărat de Petr KELLNER, cel mai bogat om de afaceri din Cehia


PRO TV, cumpărat de Petr KELLNER, cel mai bogat om de afaceri din Cehia

Z.P. | 2019-10-28 09:31

Grupul de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, a semnat un acord definitiv pentru vânzarea către fondul de investiţii PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner (55 de ani).

Tranzacţia semnată acum este evaluată la 2,1 miliarde dolari. PPF va plăti 4,58 dolari pe acţiune, în numerar, acţionarilor CME.

Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru jumătatea anului viitor.

Conform , Petr Kellner are deja afaceri în România, prin intermediul PPF, în principal în domeniul imobiliar, el cumpărând sediul ING Bank şi complexul Metropolis Center, ambele din Bucureşti. Averea sa personală este evaluată la acest moment de Forbes la 15,4 miliarde dolari. Fondul PPF deţine active în valoare de peste 45 miliarde euro.

Petr Kellner, acționarul majoritar al PPF, a comentat tranzacția: „Achiziția CME cu activele sale media în cinci țări europene va completa și va consolida în continuare operațiunile noastre de telecomunicații din Europa Centrală și de Est. Dorim să valorificăm sinergiile naturale dintre crearea de conținut și distribuția acestuia cu scopul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicații și mass-media. CME este o organizație sănătoasă și bine condusă și nu intenționăm să aducem modificări semnificative la nivelul operațiunilor sale. ”Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.