SPECIAL

Pentru o știre incorectă, un jurnalist a fost CONDAMNAT la închisoare


Pentru o știre incorectă, un jurnalist a fost CONDAMNAT la închisoare

E.Ş. | 2020-05-22 22:11

Un jurnalist din Myanmar a fost condamnat la doi ani de inchisoare dupa ce a publicat o stire incorecta despre un presupus deces cauzat de coronavirus, a anuntat vineri avocatul sau.

Zaw Ye Jtet, redactor-sef al site-ului web Dae Pyaw, a fost arestat pe 13 mai, in aceeasi zi in care a aparut articolul care informa gresit despre moartea unei persoane in provincia Karen din estul tarii, scrie .

Sentinta a fost pronuntata miercuri, in baza unui articol din codul penal privind provocarea de "teama sau ingrijorare in randul publicului".

Prevederea respectiva este considerata de critici ca un instrument utilizat de armata si guvernul din Myanmar pentru a interzice dizidenta.

Avocatul jurnalistului a declarat ca acesta intentioneaza sa faca recurs, deoarece apreciaza ca acuzatia este "incorecta".

Oficial, in Myanmar s-au inregistrat doar 199 de cazuri de COVID-19 si sase decese dupa infectarea cu coronavirus - bilant privit cu scepticism de unii comentatori, care au ajuns la concluzia ca situatia este mai grava.

Daniel Bastard, seful biroului pentru Asia-Pacific al organizatiei Reporteri Fara Frontiere, sustine ca Zaw Ye Htet "incerca sa scoata la lumina adevarul din spatele cifrelor oficiale nu prea credibile".Parerea ta...

CONSTANTIN
28 Mai 2020

Jurnalistul din Myanamar a platit pentru ca a mintit .Pe cand asemenea masur si in Romania???Sunt o multime de jurnalisti care se ocupa cu productia unor minciuni,falsuri ,pe banda rulanta. Din asta traiesc!!Ar trebui sa fie ""recompensati ""pe masura!!
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.