SPECIAL

INEDIT. “Tramvaiul poeziei” va circula prin Capitală timp de trei săptămâni


INEDIT. “Tramvaiul poeziei” va circula prin Capitală timp de trei săptămâni

Z.P. | 2019-09-02 14:54

O bibliotecă interactivă amenajată în Tramvaiul Poeziei va circula în Capitală pe linia 1, în perioada 10 septembrie - 1 octombrie, în cadrul evenimentului “Poezia nu muşcă”. Călătorii care se vor urca în mijlocul de transport vor avea ocazia să citească poeme de autori români clasici şi contemporani şi să asculte poezie.

Proiectul "Tramvaiul Poeziei" îşi propune să aducă lectura şi poezia mai aproape de public, în contextul în care 69% dintre români şi 46% dintre bucureşteni declarau că nu au citit nicio carte şi doar 9% afirmau că citesc aproape zilnic, potrivit Barometrului de consum cultural dat publicităţii în 2018.

"Chiar în anul în care România sărbătoreşte Cartea, 'Tramvaiul Poeziei' va rescrie mersul călătorilor din Capitală în luna septembrie. Ei se vor bucura de cărţi de poezie şi muzică jazz. Simultan, va avea loc şi un concurs de poezie pentru tinerii poeţi şi vor fi organizate lecturi performative în spaţii alternative, cu scopul de a aduce poezia mai aproape de publicul larg, de a le oferi trecătorilor accesul la lectură şi de a contribui la coeziunea locuitorilor Capitalei", se arată în comunicat remis Agerpres.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.