SPECIAL

Facebook lansează fluxul de știri ”Facebook News”. Ce va conține noua funcție


Facebook lansează fluxul de știri ”Facebook News”. Ce va conține noua funcție

E.Ş. | 2019-10-25 20:21

Acuzat de propagare de dezinformări, Facebook a anunțat vineri lansarea unui flux de știri în parteneriat cu circa 200 de mass media americane, care vizează, potrivit gigantului IT, promovarea jurnalismului de calitate, scrie AFP.

"Sunt mai mulți ani de când discut cu presa și cu ziariștii cum putem susține jurnalismul de calitate pe Facebook", a declarat șeful Facebook, Mark Zuckerberg, care a anunțat noul flux, "Facebook News".

"Marile servicii internet au responsabilitatea de a se asocia cu mass media pentru a instaura modele viabile pentru termen lung pentru a finanța această muncă importantă", a adăugat el, pe pagina sa de Facebook.

Noul produs va fi distinct de fluxul de informații primit de utilizatori via "news feed" - unde se află numeroase informații care nu provin de la mass media profesionistă - și va include articole din mass media partenere.

Printre ele, peste 200 media printre care Wall Street Journal, Washington Post, People, ABC, CBS News sau Fox News.

Fluxul "va scoate în evidență principalele informații naționale ale zilei", punând accentul pe "divertisment, sănătate, economie, sport", patru teme de care utilizatorii Facebook se declară foarte atașați.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.