SPECIAL

Facebook, dată în judecată pentru DISCRIMINARE


Facebook, dată în judecată pentru DISCRIMINARE

E.Ş. | 2019-11-01 14:37

Compania Facebook a fost acționată în instanță, fiind acuzată că ar exclude femeile și a persoanele trecute de o anumită vârstă dintre utilizatorii care primesc oferte financiare, anunță Bloomberg.

Neuhtah Opiotennione, o femeie în vârstă de 54 de ani, a depus joi o plângere împotriva Facebook, la Los Angeles. Platforma socială este acuzată că discriminează femeile și persoanele în vârstă, acestea fiind excluse dintre utilizatorii care primesc oferte de împrumuturi, investiții și alte servicii financiare, notează și CNN, citează Mediafax.

Reclamanții susțin că Facebook a înlesnit companiilor care oferă servicii financiare posibilitatea de a-și orienta ofertele pe bază de gen și vârstă. Astfel mai multe persoane tinere și bărbați au primit un număr mult mai mare de oferte și propuneri financiare.

Facebook a “sprijinit și a fost complice pentru numeroase companii ce oferă servicii financiare” care au refuzat să ofere oportunități în mod “deplin și egal”.

Compania a afirmat că analizează acuzațiile. “Am făcut schimbări majore privind modul în care oportunitățile imobiliare, ofertele de servicii și credite sunt afișate prin Facebook și căutăm în continuare moduri de a preveni eventuale abuzuri”, se arată într-o declarație din partea Facebook. “Regulile noastre interzic discriminarea de multă vreme și suntem mândri de pașii făcuți în acest sens”.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.