SPECIAL

Doi coloşi AUTO s-au aliat pentru a dezvolta MOTOARE ELECTRICE


Doi coloşi AUTO s-au aliat pentru a dezvolta MOTOARE ELECTRICE

Z.P. | 2019-06-05 14:49

Doi coloşi auto s-au aliat pentru a dezvolta împreună motoare electrice, transmisii şi alte piese electronice de putere. Alianţa dintre BMW şi Jaguar Land Rover este menită să micşoreze costurile de producţie a maşinilor electrice.

Reprezentanţii celor doi mari constructori mondiali au declarat că astfel vor economisi costuri prin dezvoltarea, planificarea producţiei şi achiziţionarea în comun a componentelor maşinilor electrice. Ambele companii vor produce motoare electrice în propriile fabrici de producţie. Alianţa-BMW Jaguar Land Rover apare ca un rival al parteneriatului FiatChrysler şi Renault care au creat o alianţă în valoare de 35 de miliarde de dolari.

"Împreună, avem posibilitatea de a satisface mai eficient nevoile clienţilor prin reducerea timpului de dezvoltare cât şi de lansare pe piaţă a vehiculelor si a tehnologiilor de ultima ora", a spus Klaus Froehlich, membru din consiliului BMW, scrie agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Ambii producători reacţionează astfel în urma presiunilor de a lansa vehicule cu emisii zero pentru a respecta regulile stricte de combatere a poluării. Totodată, producătorii se străduiesc să menţină marjele de profit impuse de costurile tot mai crescute ale producţiei de maşini electrice şi autonome.Parerea ta...

Doresc sa comentez


Citeste si...

(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.