SPECIAL

Cine este jandarmul român decorat de armata americană


Cine este jandarmul român decorat de armata americană

Z.P. | 2020-02-18 18:14

Un jandarm român a fost decorat de armata americană cu cea mai înaltă distincţie acordată trupelor aliate, pentru activitatea pe care acesta a desfăşurat-o în teatrul de operaţii din Afganistan.

Maiorul Cosmin Covaciu din cadrul IJJ Cluj a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii cu ”Meritorius Service Medal”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj.

Distincţia i-a fost înmânată în cadrul activităţii de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019. În cadrul aceluiaşi eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.

 Aflat la a doua sa misiune internaţională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operaţii Afganistan. "În calitate de consilier al instructorilor implicaţi în pregătirea poliţiei afgane, ofiţerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de rezolvare a problemelor, prin iniţiativă şi dăruire, acţiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, se mai arată în comunicat. 

Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detaşamentului de Jandarmi Gherla-Dej.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.