SPECIAL

Cine este Bogdan, interpretul care apare în conferințele MAI


Cine este Bogdan, interpretul care apare în conferințele MAI

E.Ş. | 2020-03-24 20:42

Povestea tânărului care transmite pentru TV, de la Ministerul de Interne, în limbaj mimico-gestual, conferinţele de presă ale lui Vela, Arafat, Orban sau Costache pe tema coronavirusului, este una aparte.

Iată ce dezvăluie Mihail Neamţu despre tânărul Bogdan.

„În vremurile grele se văd oamenii buni!

Cred că mai toată țara îl știe acum pe tânărul modest, în cămașă, cravată și pulover, care apare la conferințele de presă ale ministerului de Interne și transmite către cei care nu pot auzi, în limbaj mimico-gestual, mesajele despre măsurile luate în războiul cu virusul chinezesc.

Îl cheamă Bogdan, are 31 de ani a absolvit psihopedagogia specială și e voluntar. Într-un minister cu salarii uriașe, în timp ce alte categorii profesionale cer nervos sporuri și facilități, Bogdan nu a cerut absolut nimic.

Ba nu, a cerut ceva: o mască. O mască, fiindcă trebuie să iasă zilnic din casă împreună cu pisica sa, care are nevoie de tratament.

O poveste adevărată. Știu, criza aceasta scoate din mulți ce e mai rău: egoism, disperare agresivă, brutalitate și violență.

Dar eu cred că sunt și mai mulți cei care aleg să rămână oameni. Oameni buni, care știu să întindă o mână de ajutor.

Vom avea vaccin împotriva virusului, vom avea tratamente, dar eu simt că ceea ce ne va salva, ceea ce ne va scoate la liman, va fi dragostea din noi.”, scrie Mihail Neamţu pe contul său de Facebook.

Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România. Într-un scurt interviu pentru Mediafax, el a precizat că de fiecare dată va transmite mesajele despre criza Covid-19 din ţara noastră cât mai fidel cu putinţă.

Cele mai importante declaraţii ale lui Bogdan Anicescu:

Multe semne sunt inventate de comunitate. Inclusiv pentru „Coronavirus” se foloseşte un gest care a devenit internaţional, format dintr-un semn pentru „coroană” şi ideea de „răspândire”.

„Atât cât ţine de mine, voi încerca mereu să dau tot ce am mai bun când vine vorba de aceste informări.”

„Diferitele atitudini ale românilor pot avea reflecţii în comunitatea surzilor, dar aş spune că odată informaţi, aceştia din urmă înţeleg necesitatea cooperării cu autorităţile”.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.