SPECIAL

Ce-ar fi să ne bucurăm și când o PICĂTURĂ de ploaie ne atinge? Povestea fetei cu abilități


Ce-ar fi să ne bucurăm și când o PICĂTURĂ de ploaie ne atinge? Povestea fetei cu abilități

Roxana Roseti | 2020-02-23 19:16

Știați că trupul este doar o “carcasă“? Peste care, dacă nu reușești să treci, nu cunoști cu adevărat acea persoană, nu realizezi că, de fapt, o astfel de persoană poate avea abilități despre care nici nu-ți imaginai că există?

Ea este o persoană cu dizabilități. Dar îmi place să spun că e o persoană cu abilități. Ceea ce este adevărat. Carmen Vasilescu s-a născut cu tetrapareză spastică. Acest lucru nu a împiedicat-o să meargă la școală, să termine liceul printre primii din promoția ei, să fie acum redactor la două site-uri de știri mondene și să facă PR pentru mai mulți artiști. “Mă bucur de viața pe care o am. Așa a fost să fie”, spune ea, această frază fiind departe de a fi ușoară pentru noi, cei “normali”. În prezent, Carmen se află în toiul unei competiții “ca-n filme”, cel puțin în ceea ce o privește. Primul mall din Craiova, orașul ei natal, a lansat o provocare: un concurs prin intermediul căruia caută “Ambasadoarea MallSTAR 2020”. Carmen s-a înscris la concurs…Cum de a ignorat acel binecunoscut "e imposibil!", vom afla chiar de la ea.

Carmen, te-ai înscris la acest concurs, ești printre semifinaliste și e posibil să fii un caz unic în țară. Tu fiind singura persoană cu dizabilități ce se confruntă cu alte nouă candidate perfect sănătoase. Este clar ca lumina zilei ce vrei să demonstrezi - că o persoană ca tine poate concura cu o persoană “normală“. Dar…De ce?

În primul rând pentru că îmi doresc foarte mult ca persoanele cu dizabilități să aibă mai multă încredere în propriile forțe, să nu le mai fie teamă să-și urmeze visurile, gândindu-se ce vor spune cei din jurul lor. În al doilea rând, bineînțeles, aș vrea să înțeleagă cu toții că fiecare dintre noi avem un suflet, o inimă și trupul este doar o “carcasă“, peste care, dacă nu reușești să treci, nu cunoști cu adevărat acea persoană, nu realizezi că, de fapt, o astfel de persoană poate avea abilități despre care nici nu-ți imaginai că există.

Nu negativizezi niciodată faptul că ești o persoană cu dizabilități și ești plină de entuziasm și optimism? Care este…secretul, cum reușești?

Nu mai este demult un secret.. Cred că atât timp cât trăiești iubind, există o putere care, oricât de greu ți s-ar părea uneori, nu te lasă să renunți și continui să lupți ca să depăsești obstacolele întâmpinate de-a lungul vieții.

Cum crezi că privesc românii persoanele cu dizabilități, după părerea ta? Consideri că România a rămas reticentă la acest capitol, că mai are lucruri de schimbat?

Nu aș vrea să generalizez, sunt români printre români, însă pot spune că autoritățile mai au mult de lucru la acest capitol, că ar trebui să ne creeze minimul necesar ca noi să ne putem descurca în societate. Faptul că am călătorit și am văzut și alte civilizații, m-a făcut să realizez că România este cu mult în urmă și că sunt foarte multe de schimbat, însă la cum se mișcă lucrurile la noi în țară, sunt slabe șanse.

De ce ți-ai dorit să faci PR vedetelor și cum ai început să realizezi acest lucru?

Mi se spune așa pentru că eu practic în acest domeniu ca pe un hobby, neavând studii de specialitate, dar și pentru că tastez cu gura și cu nasul, fiindcă nu-mi pot folosi mâinile. Toată această aventură a început în 2011, când cineva își căuta un coleg pentru a deschide un nou site de noutăți mondene. Observându-mă atrasă de această lume, de muzică, mi-a propus să colaborăm. Îi mulțumesc pe această cale. Nu am o rețetă specială, doar că încerc să-mi fac treaba în cel mai profesionist mod.

În copilărie îți doreai să fii în lumina reflectoarelor?

Dacă îmi spunea cineva că voi ajunge să fac ceea ce fac și am făcut până acum, nu credeam. În copilărie îmi doream să devin doctor.

Ce proiecte pentru viitor ai? Vrei să rămâi în PR?

În principiu, voi rămâne în continuare PR și redactor online, însă sunt deschisă la nou.

Părinții tăi te încurajează? Ce vei face dacă vei câștiga?

Clar! Se spune că putem alege orice în viață, mai puțin părinții, nu? Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu ca m-a înzestrat cu părinți minunați, care m-au susținut mereu și m-au înțeles. Încă nu sunt hotărâtă ce voi face dacă voi câștiga, însă îți poți dezvălui un lucru: îmi voi urma bătăile inimii! Deocamdată  spun că acest concurs se desfășoară până pe data de 1 martie 2020, orele 18:00, și cine consideră că merit să devin MallSTAR 2020, mă poate vota printr-un like/love aici () și follow paginii de Instagram @electroputeremall, pentru a fi luat în considerare.

Ai un mesaj special pentru persoanele cu dizabilități? Dar un mesaj special pentru...noi ai?

Avem o singură viață, haideți să ne bucurăm de ce avem! Nu zic să nu aspirăm la mai mult, dar ce-ar fi să ne bucurăm chiar și atunci când o picătură de ploaie ne atinge?Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.