SPECIAL

AVERTISMENT de la specialiști: Vom avea temperaturi la fel de MARI ca în Irak


AVERTISMENT de la specialiști: Vom avea temperaturi la fel de MARI ca în Irak

E.Ş. | 2020-02-15 15:56

Semnal de alarmă tras de oamenii de știință: dacă emisiile de carbon vor continua să crească, verile vor deveni din ce în ce mai călduroase până la sfârșitul secolului, în special în orașe.

Potrivit Live Science, creşterea rapidă a populaţiei şi dezvoltarea urbană vor face ca oraşele să devină cu 7-8 grade Celsius mai călduroase decât zonele rurale.

Din cauza poluării excesive, în anul 2100 vremea din Bucureşti va semăna cu cea din Irak. Temperaturile medii vor ajunge la 36,4 grade Celsius.

În cazul în care România va reduce moderat emisiile de carbon, temperaturile vor creşte cu 4 grade Celsius, fiind asemănătoare cu cele din Izmir, Turcia.

Oamenii de știință spun că, dacă emisiile de carbon nu vor fi stopate, temperaturile de pe pământ vor deveni mult prea puternice pentru a fi suportate de om.

„Este unul dintre scenariile posibile. E bine că oamenii de știință desenează posibilele evoluții pentru viitor. Nu putem pur și simplu să lăsăm vremea să treacă – poate că e mai bine mâine decât a fost astăzi. E adevărat că suntem acum pe pământ 7,8 miliarde de oameni. La asta ne gândim foarte rar: cu cât suntem mai mulți, cu atât efectele, de la respirație la activitățile care provoacă dioxid de carbon, care scot metan, toate contează.

Ce este cel mai important că efectele sunt, poate și datorită ciclului soarelui, că se încălzește oceanul planetar, iar cele două mari motoare oceanice – unul este în Oceanul Pacific Indian și altul în Oceanul Atlantic – care fac ca și straturile de aer să fie antrenate în mișcarea asta, își schimbă felul în care acționează. Straturile de aer înseamnă mișcări climatice puternice. Observați că într-un interval de 2-3 luni, de la incendiile puternice din Australia și până la uragan în țările nordului – cine a mai văzut așa ceva?”, a spus Alexandru Mironov, realizator Digi World.

„Noi, oamenii, suntem de vină pentru asta. Progresul omenirii și la asta trebuie să ducă. Unul dintre scenarii este că dacă reducem consumul de energie, cu efectele pe care le are, reușim să ne întoarcem. Altfel, însă...”, a adăugat el.Parerea ta...

CIUMA ROSIE
15 Feb 2020

jos cenzura
CIUMA GALBENA
16 Feb 2020

V ati luat masini rablagite care arata bine doar tablaria Si nu aveti doar cate una ci 4 la o casa de prosti cu 3 membri de familie Sunteti atat de prosti incat nu va dati seama ca ne ucideti si pe noi cu prostia voastra
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.