SPECIAL

Arhiepiscopia Tomisului vrea să REPETE slujba de Paște și postul


Arhiepiscopia Tomisului vrea să REPETE slujba de Paște și postul

E.Ş. | 2020-05-20 16:52

Arhiepiscopia Tomisului vrea să ţină slujba pentru Paşte în noaptea de 26 spre 27 mai şi, apoi, să le împartă credincioşilor Lumină, ca în noaptea Învierii, explicând că a fost era starea de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, s-au decis şi nişte zile de post, ca apoi credincioşii să poate fi spovediţi, împărtăşiţi.

Mai exact, s-a hotărât rânduirea unui post bisericesc în zilele de 24, 25 și 26 mai, în care credincioșii se pot spovedi, astfel încât să poată primi Sfânta Împărtășanie la Liturghia din noaptea de 26 spre 27 mai.

În plus, Permanența Arhiepiscopiei Tomisului a decis ca în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopie să se oficieze slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, "clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paște", au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie.

"Cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului, are consacrată o slujbă specială, săvârșită în fiecare an la miezul nopții, în cadrul căreia credincioșii primesc de la clerici Lumina lui Hristos, simbolul Învierii Domnului, esența credinței creștine. Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie.

"Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă de Paște de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare", mai arată sursa citată.

"Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști”, se motivează în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.