SPECIAL

1 IUNIE, Ziua Internațională a copilului. Ce SURPRIZE și EVENIMENTE au fost pregătite


1 IUNIE, Ziua Internațională a copilului. Ce SURPRIZE și EVENIMENTE au fost pregătite

Z.P. | 2019-06-01 11:34

Ca şi în alte aproape 50 de ţări, și în țara noastră, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită pe 1 iunie. Totodată, peste alte 100 de ţări celebrează ziua copilului la date diferite.

Pe 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 Iunie - Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, în 2017, pentru prima dată, ziua de 1 iunie este nelucrătoare. Camera Deputaţilor a adoptat, în luna octombrie 2016, legea prin care Ziua Copilului devine zi liberă nelucrătoare pentru români.

În ziua de 1 iunie 2019, mai multe instituţii sau organizaţii au pregătit surprize şi evenimente dedicate copiilor. Astfel, Muzeul Naţional de Istorie organizează expoziţia temporară "Dintre mii de jucării...", care este deschisă până la 1 iulie 2019 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 18.00.

La Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" are loc a doua ediţie a manifestării "Copii, Tradiţie şi Istorie Militară", începând cu ora 10.00. Copiii pot participa la activităţi cu caracter educativ şi sportiv, la întreceri ale micilor cercetaşi şi jocuri interactive, pot admira standuri de prezentare a istoriei mişcării cercetăşeşti.

Şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a pregătit activităţi distractive, conferinţe, ateliere de creaţie, precum şi o expoziţie cu animale vii, adusă la muzeu de Asociaţia "Pajura". Începând cu ora 10.00, copiii pot admira cele mai spectaculoase rase de păsări şi exemplare de găini de rasă, porumbei, fazani, papagali şi iepuri din cele mai frumoase rase europene, care vor popula curtea muzeului pentru în 1 şi 2 iunie. Pe lângă Festivalul Animalelor, cei mici au prilejul să participe la ateliere desfăşurate în aer liber şi în sălile muzeului, precum şi la o întâlnire specială cu temerarii exploratori Dodi şi Roni.

Tot în 1 iunie, Aeroclubul României şi Aeroclubul Teritorial "Aurel Vlaicu" Bucureşti organizează "Clinceni Airshow" - un spectacol dedicat copiilor, care se desfăşoară între orele 11.00-17.00. În Parcul IOR, copiii sunt aşteptaţi la "1uniFEST, cel mai Itsy Bitsy Festival", între orele 8.00-20.00.

Parcul Naţional Văcăreşti îi aşteaptă pe copii de 1 iunie, între orele 10.00-13.00, la evenimentul "Expediţie sub apă", iar Central Art Party organizează o petrecere de Ziua copilului, la sediul din str. Popa Soare nr.29, începând cu ora 11.00.

Salonul de carte Bookfest a planificat pentru 1 iunie mai multe lansări de carte pentru copii. Editura Nemira îi aşteaptă pe cei mici la Scena Agora, ora 12.00. pentru lansarea volumului "Poveste pentru Maria", scrisă de Ioana Bîldea Constantinescu. Invitaţi - Ana Nicolau şi Radu Paraschivescu. Editura Niculescu lansează, la ora 18.00, Seria "Întrebări mari şi mici". Între orele 12.00-13.30, copiii sunt aşteptaţi la atelierul de creaţie "Copacul anotimpurilor", unde vor confecţiona un copac inspirându-se din noua apariţie a colecţiei "Chiţ-chiţ citeşte: Anotimpurile". Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.