SOCIAL

Şefa DSP Suceava a fost DEMISĂ, la câteva zile după ce a dezvăluit o GAFĂ uriaşă în raportările cazurilor de COVID-19


Şefa DSP Suceava a fost DEMISĂ, la câteva zile după ce a dezvăluit o GAFĂ uriaşă în raportările cazurilor de COVID-19

Z.P. | 2020-05-19 21:19

Şefa DSP Suceava a fost înlocuită din funcţie. Manuela Trifan, delegată la şefia instituţiei odată cu apariția focarului de coronavirus, a confirmat marți, într-o discuție avută cu Europa liberă, eliberarea sa din funcție.

În urmă cu patru zile Trifan a confirmat pentru o publicație locală că Suceava a ajuns să fie declarată focar de coronavirus din cauza unei raportări greșite a cazurilor.

Șefa DPS ar fi admis această greșeală în discuția cu jurnalistul de la , care a scris că DSP ar fi raportat numărul de teste pozitive ca număr de persoane depistate cu coronavirus.

Suspiciunea că undeva există o greșeală a apărut de la faptul că Suceava raporta un număr foarte mic de persoane vindecate și un număr inexplicabil de mare de cazuri, comparativ cu restul județelor.

Trifan a declarat în presa locală că a început să verifice personal situația, caz cu caz, și până acum a reușit să stabilească situația exactă, retroactiv, pentru toate cazurile de vindecare, până la începutul lunii mai. Același lucru l-a făcut, miercuri, 13 mai, și Spitalul de Urgență Suceava, care la început nu introducea în tabelele de raportare cazurile de persoane vindecate și externate.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.