SOCIAL

Se modifică Legea Adopțiilor. Sistemul se schimbă radical


Se modifică Legea Adopțiilor. Sistemul se schimbă radical

E.Ş. | 2019-12-02 21:27

Miile de copii care asteaptă în acest moment o familie ar putea avea șanse mai mari să primească un cămin. Autoritățile vor să schimbe întreg sistemul de adopție, inclusiv reluarea celor internaționale.

Părinții care își doresc să primească în familia lor un copil ar urma să scape de calvarul drumurilor și hârtiilor, în care pierd ani de zile, potrivit TVR. Asistenții maternali vor avea mai multă responsabilitate în pregătirea copilului pentru adopție, iar căutarea rudelor până la gradul 4 nu va mai fi obligatorie.

Ca să nu se mai ajungă într-o situaţie gravă precum „cazul Sorina”, autoritățile promit acum să schimbe radical legea adopțiilor. Să simplifice întreg procesul, astfel încât copiii care au nevoie de o familie să o poată avea mult mai rapid. Acum, durează uneori și ani de zile.

România are în acest moment, în centrele de plasament din grija statului și la familiile de asistenți maternali, 3000 de copiii adoptabili. Pentru ei, peste 1000 de familii au obținut deja atestatul de familie adoptatoare.

O altă prevedere care va fi scoasă din lege, o dată cu noile modificări, vizează eliminarea obligativității acordului rudelor până la gradul patru.

Legea adopţiilor, spun autoritățile, ar putea fi schimbată până la jumătatea anului viitor. Anul trecut, arată datele Ministerului Muncii, durata medie a unei adopții a fost de 10 luni.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.