SOCIAL

Românii s-au mutat în online: Creștere record a plăților pe internet
Z.P. | 2019-11-01 13:53

Românii au început să folosească din ce în ce mai des plățile online, grație promovării masive de care are parte această opțiune. Astfel, în primele nouă luni ale anului, procentul plăților prin metode electronice a crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare pondere a creșterii a avut-o plata prin site-ul www.ghiseul.ro: o creștere de 18%, de la 27.155 plăți în anul 2018, la 32,264 plăți în anul 2019.

Urmează în top noile metode de plată care nu mai necesită prezența la ghișeele instituției: plata prin terminalele de plată Selfpay - care se găsesc în majoritatea supermarketurilor, 18.100 plăți și plata prin benzinăriile OMV, la care este necesară doar prezentarea cărții de identitate, 4.001 plăți.

La terminalele de plată Selfpay plata se poate face doar pe baza codului numeric personal sau cu înștiințarea de plată primită de la DGITL Sector 4. SelfPay este un serviciu universal de plată, care include cea mai mare reţea de terminale de tip self-service din România.

Pentru plata prin benzinăriile OMV - este suficient să vă prezentați la stațiile de alimentare OMV partenere de pe teritoriul României cu actul de identitate.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.