SOCIAL

România trimite ajutoare umanitare în Albania, după cutremurul din 26 noiembrie


România trimite ajutoare umanitare în Albania, după cutremurul din 26 noiembrie

Z.P. | 2019-12-01 16:00

România se numără printre statele care vor trimite ajutoare umanitare în Albania, în urma cutremurului din 26 noiembrie, acestea constând în corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele şi cearşafuri, informează un comunicat de presă transmis, duminică, de Guvern.

"România continuă demersurile de acordare a asistenţei umanitare Albaniei, grav afectată de cutremur, implicându-se activ în demersul comunităţii internaţionale de a răspunde solicitărilor de sprijin. La propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi urmare a consultărilor cu autorităţile albaneze, Guvernul României va trimite ajutoare umanitare ce constau în bunuri de strictă necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele şi cearşafuri", precizează sursa citată.

Materialele vor trimise în cursul zilei, cu două aeronave militare.

"Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor efectua un zbor pentru transportul ajutoarelor umanitare oferite de către România, precum şi pentru redislocarea în ţară a echipei RO-USAR şi a echipamentelor de intervenţie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a efectuat misiuni de căutare-salvare în zona afectată de seismul produs în 26 noiembrie 2019", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei amintite, Executivul condus de premierul Ludovic Orban exprimă întreaga disponibilitate de continuare a sprijinului umanitar acordat de România.

"Guvernul României transmite încă o dată întreaga solidaritate faţă de poporul albanez, condoleanţe pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma seismului şi însănătoşire grabnică persoanelor rănite", se menţionează în comunicat.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.