SOCIAL

Registrul Auto Român NU prelungește ITP: "Certificatele ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare"


Registrul Auto Român NU prelungește ITP: "Certificatele ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare"

Z.P. | 2020-03-26 19:18

Registrul Auto Român a transmis un răspuns la o solicitare a Ministerului Transporturilor cu privire la prelungirea sau posibilitatea prelungirii Inspecției Tehnice Periodice (ITP) în cazul românilor cărora le expiră ITP-ul în această perioadă.

Având în vedere restricțiile de circulație impuse prin ordonanța militară 3 din 2020, în contextul pandemiei de coronavirus din România, mulți dintre români s-au întrebat ce se întâmplă cu certificatele de inspecție tehnică periodică (ITP) ale mașinilor care expiră.

Registrul Auto Român (RAR) a oferit un răspuns cu privire la acest subiect, într-o scrisoare către un director din cadrul Ministerului Transporturilor.

"Ca urmare a necesității clarificării situației valabilității Certificatului de Inspecție Tehnică Periodică (ITP), vă transmitem în continuare punctul de vedere al Registrului Auto Român (RAR) pe acest subiect.

Având în vedere următoarele considerente:

RAR, despre prelungirea certificatelor ITP în contextul stării de urgență

1. Certificatul de ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare de până acum, agenții economici care le emit nefiind autorități publice;

2. Siguranța deplasării pe drumurile publice trebuie să rămână o prioritate și în această perioadă;

3. Necesitatea limitării efectelor financiare negative ale stării de urgență;

RAR concluzionează că nu există suport juridic pentru ca valabilitatea certificatelor ITP să fie prelungită.

În ceea ce ne privește, RAR va asigura permanent în reprezentanțele sale personalul necesar, astfel încât vor fi efectuate toate activitățile solicitate pentru clienții care dețin o programare valabilă.

De asemenea, vor fi efectuate activitățile solicitate în regim de urgență, precum cele pentru vehiculele care aparțin autorităților statului sau transportatorilor", se arată în răspunsul RAR, citat de .Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
26 Mar 2020

adica faci iTP asigurare taxe de toate felurile si dupa aia trebuie sa stai in casa????????????? trebuie sa platiti CASH toate costurile aferente masinilor...PUNCT
ITP
27 Mar 2020

toate itp prelungite automat pana la sfarsitul anului.oricum chestia cu itp este o tampenie inventata de mafia rar.valabilitatea itp trebuie sa fie de cel putin trei ani .cei de la rar trebuiesc arestati pentru ca prin atitudinea lor criminala sunt un focar de raspandire a corona v.faci itp cand poti asta nu trebuie sa fie o problema .
JURISTUL
27 Mar 2020

Baietii astia de la RAR traiesc pe alta lume si nu realizeaza ce responsabilitate isi asuma. Ei sunt mai presus de ordonante militare si coronavirus. Cred ca se impune sa intervina o autoritate de stat serioasa si sa le spuna ca ordonantele militare interzic, cel putin unei anumite categorii de persoane, sa iasa din casa si sa mearga pana la o statie ITP. Expira ITP-ul, se suspenda dreptul de a circula cu autoturismul, te prezinti la politie dupa ce se ridica starea de necestitate unde declari ca ai fost programat la ITP in ziua Z si primesti o dovada pentru a circula in acest sco valabila pentru acea zi.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.