SOCIAL

RAR: Aproape jumătate din vehiculele verificate în trafic, declarate neconforme


RAR: Aproape jumătate din vehiculele verificate în trafic, declarate neconforme

Z.P. | 2019-09-03 14:59

Registrul Auto Român (RAR) a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 33.508 de vehicule în toată ţara, fiind constatate deficiente tehnice majore şi/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), care au fost declarate neconforme, se arată într-un comunicat al instituției.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

Deficienţele tehnice cel mai des întâlnite au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%), precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%).

Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

„Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni", precizează specialiștii RAR.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.