SOCIAL

PREMIERĂ. CFR introduce trenuri directe spre Buftea și spre Fundulea


PREMIERĂ. CFR introduce trenuri directe spre Buftea și spre Fundulea

Z.P. | 2019-10-30 13:46

În premieră, CFR Călători a anunțat că din decembrie va introduce trenuri directe București - Buftea și București – Fundulea. Este vorba de șase perechi de trenuri pe zi față de cele de lung parcurs. Până la Buftea trenurile vor face aproximativ17 minute, în timp ce până la Fundulea în jur de 40 de minute.

CFR Călători spune că, o dată cu noul mers al trenurilor ”va fi introdus pentru prima oară serviciul de transport suburban pentru București, cu câte șase perechi de trenuri pe zi către Buftea și către Fundulea. Este vorba de automotoare Săgeata Albastră, iar până la Buftea sunt 17 km, drumul durează 14-17 minute și autoritățile locale promit transport de la gară în oraș și spun că trenurile vor deservi și localitatea Corbeanca.

Oficialii CFR Călători susțin că noile trenuri vor prelua din pasagerii care acum aglomerează trenurile de lungă distanță. Per total vor fi 27 de trenuri CFR pe sens între București și Buftea, iar dacă vom aduna și trenurile private vor fi peste 35.

Tot șase perechi de trenuri vor fi și între București Nord și Fundulea (41 km), via București Băneasa, gară ce va fi deschisă operării comerciale permanente (fiindcă până acum deservea doar vara 2-3 trenuri/zi între iunie și septembrie. De la Gara de Nord până la Fundulea sunt 41 km, iar gara Băneasa este la 7 km de Gara de Nord.

Trenurile directe vor face 40 de minute până la Fundulea și, în total, 13 trenuri vor opri la Fundulea (inclusiv șase către Constanța și unul către Tulcea).Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.