SOCIAL

PENSIILE, în pericol! Anunțul Ministrul Muncii după EȘECUL legii în Senat


PENSIILE, în pericol! Anunțul Ministrul Muncii după EȘECUL legii în Senat

E.Ş. | 2019-06-19 17:49

Legea pensii a fost respinsă, miercuri, la votul din Senat. Ministrul Muncii, Marius Budăi, dă asigurări că pensionarii nu vor avea de suferit după eșecul legii și că Guvernul va face tot posibil să fie banii asigurați pentru pensii.

”Nu este vorba despre amânare. Am purtat o discuție aseară cu Marcel Ciolacu și cu doamna premier de a dezbate mai îndelung, dacă colegii noștri din opozției doresc acest lucru. 

Ne dorim să creăm un consens, (...) majoritatea parlamentară va vota această lege și o va trimite la promulgare. Vom avea majoritate la Camera Deputaților să trecem această lege, vă asigur. 

Punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019. Noi am prevăzut că vom avea piedici și de aceea am trecut și în OUG 114 creșterea punctului, chiar dacă prima dată era trecut și în Legea pensiilor”, a declarat Marius Budăi. 

Întebat dacă întârzierile privind legea pensiilor afectează în vreun fel aplicarea legii de la 1 ianuarie 2021, ministrul Muncii a răspuns: ”Nu îi va afecta pe pensionari. (...) Vom face în așa fel încât să fie bani”. 

Legea pensiilor a picat în condițiile în care mulți parlamentari PSD au lipsit de la vot.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.