SOCIAL

Patronii Colectiv vor să folosească filmarea ISU în apărarea lor


Patronii Colectiv vor să folosească filmarea ISU în apărarea lor

Z.P. | 2019-11-01 09:55

Unul dintre patronii de la clubul Colectiv vrea să folosească în apărarea sa filmarea apărută recent în spațiul public făcută în club și la intrarea în club la momentul intervenției la tragedia Colectiv.

La termenul de joi al procesului, după audierea a aproape 50 de martori, judecătorul a cerut avocaților să prezinte probele pe care le propun în apărarea clienților lor.

Astfel, apărătorul lui Paul Cătălin Gancea, a cerut ca probă în apărarea clientului său proba video integrală care a apărut recent în presă și în care se vede de aproape activitatea celor care au intervenit în primă fază la clubul Colectiv după alertarea autorităților.

Procurorii militari, care au preluat săptămâna trecută dosarul, au decis să extindă ancheta și să investigheze inclusiv ascunderea filmării făcute de pompieri la intervenția de la incendiul de acum patru ani. Și gestul șefului ISU București, de a înjura victimele decedate, va fi verificat cub acuzația de profanare de morminte.

Parchetul General a decis să trimită partea din investigația legată de intervenția pompierilor militari la Colectiv, la Parchetul Militar București, în contextul în care au ieșit la iveală imagini pe care cei de la ISU nu le-au făcut niciodată publice.

Este o înregistrare video care surprinde aproximativ 20 de minute din intervenția pompierilor după incendiul din 30 octombrie 2015. Imaginile nu au fost făcute publice niciodată. Înregistrarea a ajuns acum la Parchetul Militar, la procurorii care au preluat cercetările. Aceștia au anunțat astăzi că vor investiga posibile fapte de abuz în serviciu, ucidere din culpă, neglijență în serviciu, fapte care reies din aceste imagini.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.