SOCIAL

Ministrul Mediului anunță primele MĂSURI pentru oprirea tăierilor ilegale de păduri


Ministrul Mediului anunță primele MĂSURI pentru oprirea tăierilor ilegale de păduri

E.Ş. | 2019-11-07 18:16

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, spune ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a opri taierile ilegale, acestea reprezentand o problema stringenta, si a subliniat ca montarea de GPS-uri pe masinile care transporta material lemnos este obligatorie.

"Voi face, ca ministru, tot ce-mi va sta in putinta sa oprim taierile ilegale din Romania, pentru ca este o problema stringenta. Am discutat cu colegii directori si cred ca cetatenii romani asteapta sa fim implicati in a rezolva aceasta problema. Montarea GPS-urilor pe masinile care vor transporta materialul lemnos este obligatorie.

Vom intari capacitatea de control a garzilor forestiere, saptamana viitoare va avea loc o intalnire cu cei de la Romsilva, cu directorii de institutii, m-am intalnit cu reprezentantii ONG-urilor si vom forma grupuri de lucru pe acest subiect", a scris Alexe, pe pagina sa de Facebook.

El a adaugat ca personalul silvic trebuie "sprijinit logistic" prin dotarea cu arme letale sau neletale, astfel incat sa nu se repete cazurile in care padurari au fost ucisi de catre hotii de material lemnos.

Conform unui raport prezentat de Greenpeace la finele lunii trecute, autoritatile de control depisteaza doar 1% din totalul taierilor ilegale de lemn care au loc in Romania, respectiv 200.000 mc din cele 20 de milioane mc lemn taiat ilegal anual in tara.Parerea ta...

CETATEAN
18 Noi 2019

Pune un punct de control , la faricile de lemne . Sa vezi tiruri si vagoane de tren pline cu busteni , plecind in Ungaria
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.