SOCIAL

Mărturia emoționantă a unui bătrân de 92 de ani din Botoșani, VINDECAT de COVID-19


Mărturia emoționantă a unui bătrân de 92 de ani din Botoșani, VINDECAT de COVID-19

Z.P. | 2020-05-19 20:45

Petru Alexei sau Nea Petrică, așa cum îi spun vecinii, este unul dintre cei mai vârstnici pacienți din România care s-au vindecat de COVID-19. La 92 de ani, bătrânul s-a apucat să sape în grădină, imediat ce a fost externat.

A stat internat împreună cu soția și fiica mai bine de o lună în spital, iar acum intreagă familie e fericită că a încheiat cu bine această perioadă dificilă.

Bătrânul spune că se simte ceva mai slăbit și că îi mulțumește lui Dumnezeu că l-a mai lăsat, o vreme, pe pământ.

Posibila sursă de infectare ar putea fi chiar Spitalul Județean Suceava, unde soția bătrânului a fost internată mai întâi, apoi soțul a urmat-o, pe 24 martie. Trei zile mai târziu și fiica lor avea aceleași simptome.

„A fost greu de tot. Eram distrus, eram deshidratat. Soția suferă de varice și a fost internată în spital la Suceava. Cu două zile înainte de a mă îmbolnăvi, vineri, a venit ea din spital. Sâmbătă eu am muncit și nu am avut nimic. Duminică m-au luat frigurile de îmi venea să mă bag în sobă.”, a declarat Nea Petrică la ProTV.

„Pe de o parte cred că sunt un om norocos, dar pe de altă parte consider că Dumnezeu îi ține mai mult pe pământ pe cei pe care vrea să îi pedepsească. Îi judecă si îi ține aici să întâmpine toate păcatele.”, a mai spus bătrânul.

Medicii Spitalului Județean Botoșani spun că bătrânul vindecat, este unul dintre cei mai în vârstă pacienți bolnavi de Covid-19.

"Am bucuria să declar vindecarea și externarea unui pacient în vârstă de 92 de ani din Văculesti, la această vârstă venerabilă pe care a împlinit-o în spital, pe timpul internării.”, a spus Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al SJU Botoșani.

Pe de altă parte, Sorin Ganga, primarul comunei Văculești, crede că modul de viață al oamenilor, cu alimentație sănătoasă, din propria grădină și activitate fizică pentru că sunt oameni muncitori, a contribuit la vindecare.

„Cred că modul lor de viață a contribuit foarte mult. Sunt o familie cumpătată cu oameni gospodari și mai cred că pe valea asta a Văculeștiului se mai păstrează o genă pură de moldovean autentic, viguros. Și iată că au învins.”, a declarat primarul.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.