SOCIAL

Instanțele se BLOCHEAZĂ. Magistrații intră în GREVĂ


Instanțele se BLOCHEAZĂ. Magistrații intră în GREVĂ

E.Ş. | 2020-01-21 17:38

Cele mai importante instanțe din România intră, pe rând, în grevă, magistrații fiind nemulțumiți de intenția Guvernului de a le tăia pensiile speciale. Greva va fi declanșată în cursul zilei de miercuri, și va dura pe perioadă nelimitată.

Primele instanțe care au decis această măsură radicală sunt Tribunalul București, și Curtea de Apel București. „In cadrul Adunarii Generale, judecatorii Tribunalului Bucuresti, in unanimitate, au agreat sa-si manifeste public si ferm dezacordul fata de acest demers de natura a afecta grav independenta justitiei, intelegand sa sustina punctul de vedere exprimat de magistratii ICCJ, prin comunicatul de presa emis la data de 18.12.2019”, se arata intr-o informare transmisa de Tribunalul Bucuresti. La această măsură se vor ralia și judecătorii de la Curtea de Apel București.

Protestele din instanțe se extind, de la o zi la alta, tot mai mulți magistrați fiind de părere că trebuie să întrerupă activitatea de judecată, pentru a atrage atenția Guvernului. Nemulțumirile corpului judecătorilor și procurorilor provine de la faptul că Guvernul Orban vrea să taie pensiile speciale tuturor categoriilor sociale, inclusiv magistrații.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.