SOCIAL

ÎNGRIJORĂTOR: Banii românești răspândesc cele mai multe INFECȚII microbiene


ÎNGRIJORĂTOR: Banii românești răspândesc cele mai multe INFECȚII microbiene

E.Ş. | 2019-09-15 16:19

Un studiu ce a stabilit că bancnotele pot răspândi infecții microbiene şi că leii româneşti se numără printre valutele pe care microbii supravieţuiesc cel mai mult a fost premiat la gala Ig Nobel 2019, alternativele amuzante ale premiilor Nobel acordate celor mai trăznite descoperiri ştiinţifice.

Anul acesta, premiul pentru economie a fost acordat unei echipe de cercetători olandezi care a demonstrat că bancnotele pot răspândi infecţii microbiene, iar printre cele mai periculoase valute se numără şi leii româneşti. Studiul a fost realizat în 2012, în laboratorul Canisius Wilhelmina Ziekenhuis din Olanda, şi a avut în vedere mai multe tipuri de bancnote, precum euro, dolar american şi canadian, lei, dirhami marocani şi rupii indiene, potrivit MEDIAFAX.

Ţări precum România, Israel şi Malaysia folosesc bancnote din polimeri, mai rezistente, dar care permit proliferarea bacteriilor. Studiul a arătat că structura din polimeri a leului românesc permite proliferarea şi trasmiterea a numeroşi agenţi patogeni multirezistenţi.

În teorie, spun cercetătorii olandezi, leii ar putea contribui la trasmiterea microorganismelor în rândul populaţiei din România.Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ BEYON
17 Sep 2019

Cand niste gloabe si au pus in gand sa discrediteze propria lor tara si cand le pute tot ce i romanesc , atunci fii sigur ca acele gloabe sunt tradatori de tara si merita streangul fara judecata, iar dupa ce vor fi spanzurati celelalte gloabe care l sustin trebue puse sa plateasca franghia si calaul
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.