SOCIAL

Guvernul vrea să construiască două noi PENITENCIARE


Guvernul vrea să construiască două noi PENITENCIARE

E.Ş. | 2019-12-04 22:34

Autoritățile vor să construiască două penitenciare, unul la Berceni, în județul Prahova, și celălalt la Unguriu, în județul Buzău, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Finanțelor.

Acesta mai prevede și construirea unei facilități de pregătire a personalului din penitenciare în Pantelimon (Ilfov) și un centru pentru recuperarea capacității de muncă a ofițerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, județul Brașov, potrivit Hotnews. Proiectul se va realiza cu un împrumut de 177 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Practic, costul total net al Proiectului este de 221,5 milioane euro, din care suma de 177 milioane euro (reprezentând cca. 80% din costul total net) va fi acoperită prin împrumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Diferența, respectiv echivalentul a 44,5 milioane euro, reprezintă contribuţia părţii române.

Contribuţia României se va majora cu valoarea taxelor şi impozitelor aferente proiectului, datorate pe teritoriul României, potrivit legislaţiei române în vigoare.

Proiectul este estimat a se implementa pe o perioadă de cca. 6 ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este 31 mai 2025, ceea ce va permite distribuirea corespunzătoare a costului proiectului pe perioada de implementare, prin încadrarea cheltuielilor aferente acestuia în creditele bugetare şi de angajament aprobate în acest scop prin legea bugetului de stat pentru fiecare an de implementare în parte, în cadrul bugetului Ministerului Justiției.Parerea ta...

HORAțIU
05 Dec 2019

Există un penitenciar gata făcut,dar nefolosit de 50 de ani,la DUMBRAVENI,jud.Sibiu
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.