SOCIAL

După pesta porcină, ne paște un nou PERICOL: gripa aviară


După pesta porcină, ne paște un nou PERICOL: gripa aviară

E.Ş. | 2018-11-07 23:19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne cere să luăm de urgenţă măsuri, după ce mai multe focare au fost descoperite la vecinii bulgari.

Autorităţile din Constanţa sunt deja în alertă. Îi sfătuiesc pe cei care au raţe şi gâşte să le separe de restul păsărilor, să nu le dea alte furaje decât cele din depozite, să fie atenţi dacă acestea mănâncă, iar în cazul în care descoperă în curte păsări moarte, să ceară analize.

Virusul aviarei, subtipul H5, a fost descoperit în trei locuri din regiunile Plovdiv şi Haskovo din Bulgaria, ultima din ele aflată la 200 de kilometri de graniţa cu Romania. Deja, acolo mii de păsări au fost ucise pentru a împiedica răspândirea virusului şi s-a instituit carantina pe o rază de 3 kilometri faţă de focar. Asta înseamnă că nimeni nu mai are voie să transporte şi să vândă păsări şi ouă.

 

Ultima dată, gripa aviară a fost identificată la noi, în noiembrie 2016, la păsările sălbatice. Dar situaţia nu a fost la fel de grava ca in 2005, cand a fost epidemie, iar zeci de mii de păsări au fost ucise.Parerea ta...

DISTRUGEREA TARI
07 Noi 2018

ALTA GASELNITA LABORATOATE GERMANIA - AMERICANA
ANONIM
09 Noi 2018

ALTA HOTIE BAYER
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.