SOCIAL

Două artere SUPERAGLOMERATE din Capitală au fost integrate în sistemul de management al TRAFICULUI


Două artere SUPERAGLOMERATE din Capitală au fost integrate în sistemul de management al TRAFICULUI

Z.P. | 2019-09-11 15:38

Două artere superaglomerate au fost integrate în sistemul de management al traficului, anunță Primăria Capitalei. Este vorba despre Șoseaua Colentina și Calea 13 Septembrie. Sistemul permite reglarea timpilor de semaforizare în funcție de fluxul de trafic și prioritizarea mijloacelor de transport în comun.

Pe Calea 13 Septembrie au fost efectuate lucrări la 10 intersecții semaforizate, de la intersecția cu Piața Francofoniei, până la intersecția Bulevardului Ghencea cu Cimitirul Ghencea. Printre lucrările efectuate se numără: montarea de automate de dirijare a circulației (ADC), de semafoare cu LED, de dispozitive acustice pentru nevăzători și push button pentru comandă pietoni. Totodată, intersecțiile sunt dotate cu senzori pentru detecția vehiculelor, sunt schimbate cablurile electrice şi sunt montaţi stâlpi semaforici şi camere CCTV.

”În perioada următoare, inginerii de trafic ai companiei vor calibra intersecțiile situate pe Calea 13 Septembrie, astfel încât softul care înregistrează valorile de trafic să optimizeze timpii semaforici pe toate direcțiile”, transmite Primăria Capitalei.

În luna iulie, Primăria Capitalei a finalizat lucrările de modernizare și integrare în Sistemul de Management al Traficului București (BTMS) pe Șoseaua Colentina. Au fost efectuate lucrări la 13 intersecții semaforizate, de la intersecția cu Aleea Câmpul Moșilor, până la capătul liniei de tramvai numărul 21.

Totodata, până la sfârșitul lui 2019, Compania Municipală Managementul Traficului București S.A. va integra în BTMS alte trei artere, după cum urmează:

- Șoseaua Giurgiului (proiectarea a fost finalizată iar lucrările au demarat);

- Calea Griviței (proiectarea a fost finalizată iar lucrările vor începe la sfârșitul lunii septembrie);

- Bulevardul Camil Ressu (proiectarea a fost finalizată iar execuția e programată în luna septembrie).

Compania mai are în proiectare modernizarea altor 101 intersecții semaforizate, urmând ca lucrările să fie încheiate până la finalul anului următor. ”Integrarea intersecțiilor semaforizate din Capitală în BTMS înseamnă reducerea timpilor de deplasare, fluidizarea circulației în zonele controlate de sistem, fiabilitate crescută a echipamentelor, consum redus de energie și performanțe crescute, prioritizarea în intersecții pentru mijloacele de transport în comun si existența unui punct unic de control al întregului sistem”, mai transmite Primăria Capitalei.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.