SOCIAL

CRIZĂ în subteran: minerii de la Paroseni și Urinari amenință cu GREVA foamei


CRIZĂ în subteran: minerii de la Paroseni și Urinari amenință cu GREVA foamei

E.Ş. | 2019-11-02 19:35

Minerii de la Paroseni si Uricani au fost vizitati, sambata, de familii si prieteni, dupa sase zile in care au fost blocati in subteran. Acestia si-au anuntat rudele ca vor intra in greva foamei, daca nu vor primi venituri in completare dupa inchiderea minelor.

Cei peste o suta de mineri de la Paroseni si Uricani, care protesteaza de sase zile in subteran, au iesit, sambata, la suprafata pentru a petrece cateva minute alaturi de familiile lor.

"Au venit familiile la poarta, rude, prieteni, colegi, copii. I-am scos afara pe toti ca sa isi vada familiile. De aproape o saptamana nu s-au vazut, azi e a sasea zi. Nu au mai fost acasa. Rudele ii sustin, tocmai de aceea au venit, familiile sufera. Acum, ei s-au intors in subteran. Sunt aproximativ 110-115 mineri, la Paroseni si Uricani. Au amanat greva foamei, cei care au anuntat ca intra de maine (duminica-n.r.) au amanat-o pentru luni", a declarat Domokos Laszlo, presedintele Sindicatului "Huila".

11 dintre minerii care protesteaza in subteran la Paroseni si Uricani au avut nevoie de ingrijiri medicale si au fost dusi la spital.

Potrivit sindicalistilor, oamenii sunt nemultumiti ca nu vor primi venituri in completare dupa inchiderea minelor, asa cum au primit cei disponibilizati anii trecuti.

Vineri seara, o noua runda de negocieri la care au participat doi secretari de stat s-a terminat fara nicio concluzie, astfel ca minerii sunt decisi sa continue protestul.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.