SOCIAL

Ce se întâmplă dacă te îmbolnăvești de COVID-19 în Bulgaria


Ce se întâmplă dacă te îmbolnăvești de COVID-19 în Bulgaria

Z.P. | 2020-08-01 12:07

Ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea, îi sfătuiește pe turiștii români care aleg litoralul bulgăresc pentru vacanță să se informeze asupra situației epidemiologice din Bulgaria și să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare medicală care să acopere inclusiv riscul infectării cu noul coronavirus.

„Cetățenilor români le recomand să se informeze cu privire la situația epidemiologică. Cu titlul de exemplu, menționez: astăzi s-au înregistrat 265 de cazuri, dintre care 51 au fost în Sofia, 48 în regiunea Dobrici, 46 în regiune Varna, 7 în regiunea Burgas.

De asemenea, recomand cu tărie cetățenilor români să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare, care să acopere inclusiv riscul infectării cu acest COVID-19”, a declarat vineri, la , ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea.

„Dacă un turist manifestă simptome de COVID-19, el va fi izolat într-o cameră special amenajată de fiecare hotel. Hotelurile trebuie să aibă contracte cu unități medicale și vor notifica imediat Inspecția Regională de Sănătate, care va lua măsurile necesare în astfel de situații.

O persoană testată pozitiv are obligația de a efectua izolare sau tratament într-o unitate medicală, din dispoziția Inspecției Regionale de Sănătate, în funcție de starea sa. Și pentru persoanele care nu au posibilitatea izolării sau tratamentului la domiciliu, indiferent de starea clinică, este obligatorie plasarea, prin ordin al inspectorului regional de sănătate, într-un centru medical specializat”, a precizat Gâlea.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.