SOCIAL

CAZ ȘOCANT la Brașov: un muncitor prins sub un mal de pământ, scos la suprafață decapitat


CAZ ȘOCANT la Brașov: un muncitor prins sub un mal de pământ, scos la suprafață decapitat

Z.P. | 2019-11-01 00:23

Autorităţile au deschis anchete în cazul muncitorului mort pe un şantier din municipiul Braşov, după ce, împreună cu un coleg, a fost prins sub un mal de pământ, el fiind decapitat de cupa excavatorului folosit la intervenţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat, joi seară, la Digi 24, că la sosirea forţelor de intervenţie, una dintre victime era parţial acoperită de pământ, iar cealaltă era acoperită în totalitate. Salvatorii au reuşit recuperarea uneia dintre persoane, care ulterior a fost predată echipajului de ambulanţă.

"Misiunea a continuat pentru identificarea celei de-a doua persoane şi s-au căutat cele mai bune soluţii pentru a avea un timp de răspuns cât mai bun, având în vedere că exista pericolul surpării solului. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns şi pentru a săpa pereţii şanţului în trepte, în încercarea de a asigura stabilitatea solului, acest lucru fiind indicat când nu există echipamente de susţinere la faţa locului, s-a luat decizia utilizării unui excavator. După mai multe minute a fost identificată şi cea de-a doua victimă, din păcate fără semne vitale", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, la Digi24.

Sfreja a explicat că decizia folosirii unui excavator a fost luată deoarece acest mijloc era cel mai îndemână pentru a reuşi să intervină într-un timp cât mai scurt.

Excavatorul a fost manevrat de operatorul de la locul de muncă.

"Trebuie să precizez faptul că nu se ştia exact locul victimei în momentul în care se făceau aceste săpături şi coroborat cu faptul că exista pericolul surpării solului, exista pericolul ca tot pământul să cadă peste victimă, s-a luat această decizie pentru ca intervenţia să fie cât mai eficientă, să se desfăşoare într-un timp cât mai scurt", a adăugat el, citat de .Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.