SOCIAL

Cătălin Berenghi, „Omul cu porcul la moschee”: „Voi închiria un elicopter şi voi arunca din el măruntaie de porc”


Cătălin Berenghi, „Omul cu porcul la moschee”: „Voi închiria un elicopter şi voi arunca din el măruntaie de porc”

P24 | 2015-08-25 20:00

Fost soldat în Legiunea Străină, actualmente patron, Cătălin Berenghi a iniţiat un protest inedit împotriva construirii celei mai mari moschei din Europa. El a îngropat două carcase de porci pe terenul care a fost concesionat comunităţii musulmane din România. Ce planuri are şi cum va protesta în continuare faţă de deciziile politicienilor pe care le consideră aberante, relatează în exclusivitate pentru PUTEREA.

CV-ul unui om normal

Cătălin Berenghi este un tânăr bucureştean de 34 de ani. Rămas orfan de tată la 11 ani şi cu un frate şi o soră mai mici decât el, a reuşit să termine Liceul Agricol, iar în 1999 s-a înscris în Legiunea Străină. Are patru războaie la activ, în Irak, Afganistan, Coasta de Fildeş şi în Liberia. În prezent este patron de cafenea pe Bdul Mihail Kogălniceanu; mai are o fabrică de ventilaţii industriale şi o şcoală de ghizi montani, unde instruieşte 200-300 de tineri pe an. În plus, are mult spirit civic şi în plan mai multe forme de protest faţă de autorităţi.

„Legile au început să mă deranjeze”

PUTEREA: Cum ţi-a venit ideea acestui protest şi de ce?

Cătălin Berenghi: Am văzut-o pe o reţea de socializare în urmă cu două săptămâni şi de acolo mi-a trăsnit ideea să o fac şi în România. Acelaşi tip de protest a fost în Spania şi au scăpat de moschee. Atunci m-am gândit să-l import şi în România. Circa trei săptămâni a circulat prin România, dar nimeni nu făcea nimic. Ieri m-am hotărât să-l fac. Cel mai mult mă deranjează faptul că, în cadrul „securităţii statului”, există un sistem de represiune. Vă dau exemplu. Acest protest am vrut să-l fac miercurea trecută (19 august - n.r.), iar cu o zi înainte nu mai mergea calculatorul, pe telefon nu mai putea să mă sune nimeni, cele 2-3 profiluri de Facebook au fost blocate. Nu mai puteam să fac nimic. Actualul sistem nu permite transmiterea, rostogolirea acestui gen de protest care sunt deranjante şi care îi ating direct pe cei din clasa politică. Nu sunt agitator, nu sunt un om care se plictiseşte. Legile au început să mă deranjeze.

De ce eşti singur în această acţiune?

Nu doresc să incit oamenii ca să-i aduc alături de mine şi să se spună că sunt un instigator. Dar lumea trebuie să înceapă să se trezească. Nu sunt poliţie, nu fac poliţie politică. Dacă mă duc la o benzinărie, mă afectează, mă dau jos, e mizerie şi mă afectează. Am prieteni din armată, din servicii, din primării care spun „nu pot să postez, nu pot să spun pentru că-mi voi pierde funcţia”. În ţara asta nimeni nu vrea să-şi asume nimic. Nici o problemă, îmi asum eu singur tot şi merg mai departe.

„O voi ţine langa până voi avea o reacţie de la cei implicaţi”

Ce alte planuri ai?

După ce voi termina cu moscheea, voi continua acest demers, o voi ţine langa până voi avea o reacţie de la cei implicaţi şi vor spune „gata, ne predăm, nu mai facem moschee în România”. Zilele următoare voi face un grătar la faţa locului, pentru că am auzit că vin deja utilajele pe teren. Voi face un grătar cu prietenii şi vom mânca nişte fripturi de porc acolo, pentru că deocamdată nu este împrejmuit, nu e nici un semn care să interzică un grătar. Dacă vor împrejmui terenul, am soluţii. Voi face o catapultă. Voi comanda două roabe de măruntaie (organe, „adidaşi” de porc) şi le voi catapulta peste gard, pe teritoriul moscheii. Dacă vor fi jandarmi şi sistemul de represiune va funcţiona în continuare, voi închiria un elicopter şi le voi arunca din elicopter. Dacă vor continua, voi pune organe de porc în betonul care se va turna acolo. Toate le voi face publice, să fie cunoscute de Guvern şi de primul-ministru al Turciei şi politicienii care ne conduc. Dacă vor continua, înseamnă că nu mai respectă cutumele religioase şi se doreşte să se facă altceva: spionaj, contraspionaj, droguri, terorism.

Ce te deranjează cel mai mult? Faptul că nu a fost dezbatere publică?

Nu am nimic cu musulmanii. Eu când am fost în ţările lor le-am respectat istoria, tradiţiile, obiceiurile şi religia lor. Ei de ce mi le încalcă mie? Populaţia Bucureştiului nu a fost întrebată dacă doreşte cea mai mare moschee din Europa. De ce cea mai mare? De ce nu o fac la Istanbul sau în altă ţară islamică? Să o facă acolo, pe cea mai mare de pe planetă. Voi trimite scrisori către Vatican, către conducătorii lumii islamice, merg până în pânzele albe. Dacă toţi lasă capul jos, eu nu vreau. Dacă de-a lungul sutelor de ani acest pământ a fost numit „scutul creştinătăţii împotriva islamului”, dacă Ştefan cel Mare a fost numit de Vatican „atletul creştinătăţii”, alţii s-au jertfit pentru ţară, noi în 2015 ne batem joc? Nu.

„Am repus Budapesta la locul ei, pe Arcul de Triumf”

Cum a fost cu reintroducerea oraşului Budapesta pe Arcul de Triumf?

Pe interiorul Arcului de Triumf sunt trecute luptele victorioase ale armatei române, printre care şi Budapesta. În 1949-1950, Ana Pauker şi toată echipa de atunci au înlăturat inscripţia pentru că ea nu convenea nici ungurilor, nici ruşilor. Cum mie îmi plac lucrurile imposibile şi greu de realizat, am zis că aici trebuie să mă bag eu. M-am luptat patru ani. Am trimis memorii la preşedinte, la primul-ministru, la prim-procuror, SRI, peste tot. Săptămâna trecută am reuşit. Acum inscripţia „Budapesta” este la locul ei. Deci eu prin ceea ce fac acum, mă consider în vacanţă. Mie îmi lipseşte acţiunea. Am avut controale, ameninţări, am fost şantajat, amendat.

„Îl dăm în judecată pe Crin Antonescu”

Ce alte planuri ai?

Ca plan de viitor este să atac Legea antilegionară. Printre altele, şi eu am fost legionar în Legiunea străină. Vreau să-i trimit o petiţie, o scrisoare, să-l interpelăm cumva pe Crin Antonescu, iniţiatorul  acestei legi, şi să-mi spună dacă şi eu, legionar în Legiunea străină, mă încadrez în această lege, că nu specifică acolo: legionar din perioada nu ştiu care. Sunt şi eu în incidenţa acestei legi, nu sunt, mă încadrez, să ştiu şi eu ce fac, fug din România, mă arunc în fântână. Dacă aşa fac ei legile după bunul plac şi după aceea se trezesc că nu ştiu ce... Oricum vom avea grijă de Crin Antonescu să-l acuzăm, să-l dăm în judecată, pentru că sunt atâtea nuanţe în această lege încât este greu de înţeles. Problema mea este cei care o votează, care o aprobă. Unde au fost, dormeau, erau drogaţi, erau sub influenţa alcoolului ce se întâmpla cu ei de au aprobat o astfel de lege? Deci avem planuri de viitor multe, iar cu grupul de atitudine şi acţiune civică, nu sunt singur. Iar acţiunile care le-aţi văzut şi care vi le-am spus astea sunt doar vârful de lance, doar începutul a ceea ce urmează să fie.

Reacţia Muftiului Muurat Iusuf

„Faţă de cele petrecut luni, 24 august, ca unul care prin vocaţie și practică religioasă zilnică sunt în permanenţă alături de cei care au nevoie de ajutor, mă declar dezolat, căci persoana în cauză a risipit în van carcasele a doi purceluși pe care i-a îngropat simbolic pe terenul aparţinând moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranţă binevenită pentru cantina unui cămin pentru bătrâni sau pentru copii. Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire. Terenul va fi salubrizat, iar când se va pune temelia construcţiei vom face o slujbă de sfinţire, așa cum se procedează în toate religiile monoteiste, fundamentale. În rest, ca şi cetăţean român sunt întristat și jignit să văd în fotografii cum culorile drapelului naţional au fost pângărite după ce o turmă de porci a fost pictată cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusă să pască pe terenul din București aflat în proprietatea Comunităţii Musulmane din România. Este mare păcat, și noi suntem români chiar dacă am fost crescuţi în altă confesiune religioasă!“, a declarat Muftiul Muurat Iusuf, şeful cultului musulman în România, pentru Agerpres.

Citeşte şi: Citeşte şi:

Citeşte şi:

Citește și:

Galerie media:Parerea ta...

ISTORIC
25 Aug 2015

Bravo Legionarule . Scrie cind facem BARAMUL porcesc pe pamintul nostru , cara 500 ani a fost sub , ocupatie si amenintarea musulmanilor . Vin si eu . Tradatori neamului , au facut pe muteste tot . Sa faca moscheie in fata Ficusului Cotrocenilor
SALAMALECUUM
26 Aug 2015

Practic, epilat pe maini, nu poti sa emiti pareri, despre nimic!
GOGU
26 Aug 2015

Multumim Catalin. Avem nevoie de oameni ca tine care nu vor sa isi plece capul. Ceea ce nu au reusit conducatorii imperiului Otoman sa obtina prin razboaie in urma cu cateva secole, pentru ca au avut in fata lor conducatori care isi iubeau tara si poporul, si care au luptat la propriu pentru a -si apara " saracia si nevoile si neamul " vor reusi urmasii lor, fara sa fie nevoie de lupta ci profitand de faptul ca in politica interesul personal sufoca orice urma de patriotism de care ar trebui sa dea dovada alesii poporului. In politica nu exista coincidente iar construirea unei mari moschei la Bucuresti este doar o veriga din lantul care urmeaza sa se straga in jurul gatului Europei daca stam cu bratele incrucisate. Nici nu vom avea timp sa ne intrebam ce ne-a lovit. V-ati intrebat de ce oare toti acesti imigranti clandestini invadeaza acum Europa in loc sa se duca in tari precum Arabia Saudita, Quatar, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, tari care sunt foarte bogate si in plus impartasesc aceeasi credinta? V-ati intrebat de ceTurcia in loc sa lupte impotriva teroristilor islamisti prefera sa ii decimeze pe kurzi, singurii care au avut curajul sa se ridice impotriva criminalilor care formeaza asa zisul stat islamic? Ni se spune la televizor cat de amarati sunt acesti imigranti si ca trebuie sa fim intelegatori dar nu ni se spune ca printre ei pot fi si multi care fac parte din gruparile radicale islamiste si ca nu suntem pregatiti sa ii identificam. Ar trebui ca politicienii care ne conduc sa citeasca mai multa istorie si poate caderea Imperiului Roman le-ar deshide ochii. Asta daca vor reusii sa isi ia ochii de pe buzunare.
GORCEA
26 Aug 2015

Stima si respect Catalin Berenghi ! Dai inainte cu tupeu,suntem alaturi de tine.
OM SUPARAT
26 Aug 2015

Fix pix !
OM SUPARAT
26 Aug 2015

Fix pix !
KRIXUS
26 Aug 2015

Ma intreb cum puteti sa faceti publicitate unuia asemenea gest oribilissim! Nu am cuvinte! Asa ceva asteptam de la Libertatea sau alte asemenea "ziare"...
ALLADIN
26 Aug 2015

Omul e un imbecil, "am doua, trei conturi de facebook", nu poate tine minte daca-s doua sau trei, nu mi-a mers calculatorul deci logic o putere oculta s-a pus contra (SRI, francmasonii, jidovii si cu iluminati ?). Gestul lui denota un individ care cauta celebritatea, plin de sine, care a decis sa faca dreptate in numele nostru. Amice nimeni nu te-a pus in fruntea noastra sa iei decizii pentru noi, plus de asta de ce ar trebui sa ne intrebe statul daca vrea sa construiasca o moschee, ce pentru Catedrala Mintuirii ne-a intrebat ? Ai avut momentul tau de glorie pentru o zi, acuma du-te la sala si admirati muschii. Allahu akbar !
ADI
26 Aug 2015

Tot respectul !!!
CATALIN
26 Aug 2015

Intrucat Poporul Roman nu a fost intrebat daca doreste cafenea cu tematica orientala in centrul Bucurestiului, propun spurcarea Cafenelei Krishna cu hoituri la alegere.
ANDREEA
26 Aug 2015

Duceti-va pe teritoriul musulmanilor si incercati sa construiti o biserica ortodoxa, vedeti ca va omoara pe loc. Dar ei sa poata construi ce vor intr-o tara crestina, si pe deasupra si cea mai mare moschee din Europa? Are dreptate domnul Catalin Berenghi. Felicitari!
MANOLOVICI NICU MARIAN
28 Aug 2015

Aladin , pe glia stramoseasca , construim ce vrem , oare tu crezi ca trebuie sa intrebam minoritatile ce sa construim sau nu ? Cind te afli in minoritate , ei ce ti se da . Aveti in Dobrogea destule moschei pt citi sinteti. sin inca o chestier .. Dumnezeu este unul , iar daca ai alte opinii , mergi la ai tai si uita de Romania . Dute si maninca pine facuta din griul lor nu din al nostru !
UN TURC
28 Aug 2015

Ştiati ca şi in Turcia sa facea o biserica? Nu ştiati aşa ii? Una Romania, şi una Turcia. Sigur ca voi priviti situatie asta ca şi un cal atunci aruncati porcul la zona mosque sau faceti gratar (Sau ii respectati). Nimei nu gandeşte ca se poate facea mai bine poporul Romania şi Musluman şi merge mai departe impreuna. Ca Si Frate. Dar , nuuuu... faceti gratar, aruncati porcul la zona aia (nu ştiu ce sa aveti daca aruncati). Deci, pentru exemplı in Istanbul. Esista multe biserica katedrala... Acuma trebiue sa facem foc daca gandeam caşi voi. Nu facem aşa ceva.. Inima nostru pt.poporul aşa de mare ca, şi avem multe sufletul bun pt tot poporul pentru şi voi pitic gandare de care arunca porcul sau face grata. Cine gandeşte aşa ceva petru alta, aşa de mic in lumea... Seracilorr...
DAN
30 Aug 2015

Stramosii nostri au luptat intens sute de ani sa pastram religia si pamantul...iar noi ne apucam de construit moschei ?!, odata cu venirea sutelor de mii de refugiati musulmani, noi le pregatim moschei ?! BOR greu a luat pozitie la aceasta constructie si una destul de timida insa imi e teama ca Tonta nu zice tot adevarul si inca ascunde detalii cu aceasta "intelegere". Proiectul poate fi intors si anulat daca vom iesi in strada daca vom protesta cu sau fara porci pe acel teren. NICIODATA nu voi fi deacord cu acest proiect, impotriva constructiei de Megamoscheie pe teritoriul Romaniei.
STELIAN
21 Sep 2015

Nu am facebook. dar vreau sa particip si eu. cum procedez ?
ION
08 Noi 2017

Nu esti singur Cataline ! Suntem multi ca tine! Bravo Român adevarat!
OMUL CU PITICI PE CREIER
08 Noi 2017

AM SA INCHIRIEZ UN KARICIOPTER SI AM SA MA ARUNC IN CAP DIN EL.
CROP
31 Mai 2019

Actorie
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.